Kim Broström,
I den seneste tid har der, nogle gange, duftet utroligt godt og gennemtrængende af flæskesteg på hele skolen. 8. klasserne har nemlig haft besøg af en slagter, som sammen med eleverne har udskåret en gris, tilberedt kødet, og anrettet et lækkert bord. Det hele er foregået i skolekøkkenet og eleverne har været travlt beskæftiget hele dagen, iført forklæder og kokkehuer. Udsugningen har kørt på fuld drøn og udledt den liflige duft ud over hele området.
Det har været meget spændende for eleverne, at have besøg af en rigtig slagter, der ved hvordan man skal udskære bruge grisens kød. Men kurset har også handlet om den samfundsmæssige side ved vores forbrug af kød, kostvaner og omgang med råvarer.
Eleverne har lært noget meget brugbart. Efter at have gennemgået et rigtigt slagterkursus har eleverne vist ikke mere en undskyldning for ikke at bidrage til madlavningen derhjemme!
Foto: Christian Trasborg-Jensen og Kim Broström
URL: https://sanktjoseph.dk/en-halv-gris/