Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Historie- og samfundsfagstur til Roskilde

8.b var fredag 19/6 2015 på tur til Roskilde

Det var morgenen efter folketingsvalget, og resultatet blev diskuteret på 1. sal i dobbeltdækkertoget på vej til Roskilde. For mange elever var det første gang de var i Roskilde, så alene af den grund en vigtig tur. Formålet var at besøge en by, som indeholder så mange links til de ting, som eleverne har beskæftiget sig med i historie og samfundsfag i 7. og 8. klasse, lige fra vikingesamfundet til stænderforsamlingen som forløber for demokratiets indførsel.

Hovedoplevelsen var naturligvis Roskilde Domkirke, hvor historiens kronilogi bliver tydelig. Her lånte vi headsets, så læreren uforstyrret kunne holde enetale blandt mange andre klasser og turistergrupper!

En underjordisk kirkeruin og middelaldergrave, samt besøg ved nogle af Roskildes meget vandrige kilder var også på programmet.

Vand skulle der vise sig at være nok af, da vores frokost nede på havnen nærmest druknede i regn. Så det var en lidt våd 8.b der kørte tilbage til København efter en, på trods af meget vand, meget spændende tur.