Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ny bog om reformationen

De katolske skoler i Danmark har udgivet en undervisnings-bog om reformationen med undertitlen "500 års adskillelse og en fælles fremtid"

De katolske skoler er nok nogle af de steder i Danmark, hvor man har mest erfaring med økumenisk arbejde, altså fælleskirkelig arbejde mellem katolikker og protestanter. Det er ikke så underligt, for det ligger i skolernes selvforståelse. Derfor er det oplagt at de katolske skoler i Danmark er på banen, når 500-året for reformationen skal fejres. Fejringen af reformationen har allerede fra begyndelsen haft en økumenisk dimension. Trods reformationens kirkesplittelse er den stigende forståelse mellem kirkerne værd at fejre. Foreningen af De katolske skoler (FAKS) har udgivet et undervisningsmateriale og sammen med Det Kirkelige Mediecenter produceret en række film, til brug på skolerne og for andre interesserede.

Undervisningsbogen Fra konflikt til fællesskab, med undertitlen 500 års adskillelse og en fælles fremtid beskriver i ord og billeder reformationen, tiden efter og den økumeniske tid op til idag. Den opstiller også, på en helt ny og let tilgængelig måde, hvad der er typisk katolsk, protestantisk/luthersk og hvad ikke mindst det vi har fælles. Hæftet er på flere måder knyttet til vores egen skole idet sognepræst Jesper Fich er forfatter sammen med Kaspar Baadsgaard, skoleleder Peter Franklin har skrevet til bogen, og bogen er illustreret og tilrettelagt af grafiker Kim Broström, lærer på ISJ. Et af bogens billeder, som ses her på siden, er fra vores egen skole, og er med i bogen.

Bogen kan købes ved henvendelse til Sankt Josephsøstrenes Skole i Ordrup for kr. 149. Skriv en mail til René Engell: re@sct-joseph.dk

Bogen er januar 2018 udkommet i andet oplag.

Undervisningsfilm

Til bogen har De katolske Skoler i Danmark i samarbejde med Det kirkelige Mediecenter produceret 3 film til undervisningsbrug. De kan ses her, sammen med en elektronisk udgave af bogen.
Fra konflikt til fællesskab

Festgudstjeneste i anledning af reformationen

Den 4-5. oktober 2017 samledes alle 8. klasserne fra de katolske skoler til økumeniske festgudstjenester i Roskilde og Århus Domkirker. Vores elever var med i Roskilde Domkirke. Se artiklen med billeder