Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Sant'Egidio

Sant´Egidio-fællesskabets folkekøkken på ISJ

Fred, fællesskab og folkekøkken

Vi mødes til folkekøkken på ISJ. Det er Sant’Egidio-fællesskabet som står bag initiativet, og skolen lægger lokaler til. Sant´Egidio-fællesskabet er et kristent fællesskab grundlagt i 1968 i Rom af Andrea Riccardi. Alle vore 8. klasser, som besøger Rom, møder Sant’Egidio-fællesskabet og hører om deres store sociale arbejde (se billedet). Og nogle af dem hjælper til i de romerske suppekøkkener. I dag findes der Sant´Egidio-fællesskaber i mere en 70 lande rundt omkring i verden, og nu også i Danmark.

De grundlæggende kerneværdier for Sant´Egidio-fællesskabet er ”Prayer, Poor and Peace”, og målet er at samle mænd og kvinder i alle aldre og livsbetingelser til fællesskab og bøn.

Overalt i verden arbejder Sant´Egidio-fællesskabet på at knytte venskaber med mennesker i nød – til ældre, hjemløse, syge, ensomme, indvandrere, handicappede, fanger og gadebørn.

Bevidstheden om at konflikter og krig er grunden til meget af den lidelse og ulykke vi ser i verden, har også drevet Sant´Egidio-fællesskabet til at arbejde målrettet for fred, dialog og genopbygning gennem en række internationale indsatser rundt omkring i verden.

Arbejdet med at fremme fred og medmenneskelig forståelse er ethvert menneskes ansvar og bør kunne samle folk på tværs at kulturer og religioner. Sant´Egidio-fællesskabet er således også dybt engageret i den interkulturelle – og interreligiøse dialog med stor inspiration fra Frans af Assisi.

Folkekøkken for alle

Alle er velkomne til at være med. Hvis du kender nogle som for eksempel er ensomme, så fortæl dem om folkekøkkenet. På skolens kontor er der postkort med information.

Vi mødes en række torsdage i foråret på

Institut Sankt Joseph
Dag Hammarskjölds allé 17, 2100 Ø

Alle er velkomne til fællesspisning og aftengudstjeneste

Torsdage kl.17.30-19.00.

23. januar,
6. og 20. februar,
5. og 19. marts,
2., 16. og 30 april,
14. og 28. maj og
11. juni.

Læs mere på  https://www.santegidio.org/