Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Comenius

Europæisk samarbejde om skole og pædagogik

comenius logo

Institut Sankt Joseph deltog 2011-2013 i et pædagogisk samarbejdsprojekt med fire andre europæiske lande Frankrig, Belgien, Spanien og Rumænien

Samarbejdet foregik med tilskud fra EU under Comenius- samarbejdet.

Lærere og elever fra de fem lande besøgte hinanden og arbejdede med pædagogiske projekter omkring pædagogik, kultur og internationalt samarbejde.

I november 2012 fik vi i København besøg af 45 lærere og elever. Vi arbejdede med kunstprojekter og var på besøg i forskellige københavnske kulturattraktioner, en stor og berigende oplevelse såvel for os her på skolen som for vores gæster. Billede 1 øverst på siden er fra gæsternes tur rundt i København og viser den belgiske gruppe foran Rosenborg.

I maj 2013 besøgte lærere fra Institut Sankt Joseph en skole i en mindre by i nærheden af Arad i Rumænien, og fik sammen med gæster fra de andre deltagende lande et godt indblik i forholdene i et af de nyere EU-medlemslande. Billede 2.

Et afsluttende møde blev afholdt i Valincia i begyndelsen af sommeren 2013.

Nyt Comenius-projekt

ISJ arbejder de næste 2 år sammen med skoler fra Tyrkiet, Bulgarien, Portugal, Italien og Polen om et projekt, hvor vi skal forsøge at få musikken inddraget i undervisningen. Projektet har fået navnet ”Når børn og musik mødes”.