Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Tilsynsrapport for 2014-15

Rapporten for skoleåret 2014-15 på Institut Sankt Joseph foreligger nu

For at sikre at privat- og friskoler lever op til de krav som stilles til den danske folkeskole, er det den tilsynførendes opgave, at udarbejde en årlig rapport. Rapporten for skoleåret 2014-15 på Institut Sankt Joseph foreligger nu.

 

Her er nogle uddrag:

Skolen hviler fint i sig selv, børnene er glade for og stolte over deres skole, der er en tydelig god kemi mellem børn og voksne…

…Skolen hviler fint i sig selv, børnene er glade for og stolte over deres skole, der er en tydelig god kemi mellem børn og voksne, undervisningsmaterialer og -former er velvalgte og passende til klassetrinene – og der er fagligt flot fart på i både fransk, dansk og matematik. IT er et fuldt integreret arbejdsredskab.

…Både i 1. – 2. og 3. klasse mødte jeg venlige og interesserede børn, der var trygge ved deres voksne – og meget rolige og disciplinerede i ordets bedste forstand. Undervisningsmaterialerne var nye og indbydende, IT indgik naturligt i undervisningen. Ligegyldigt om det var siden med bogstavet B, om det var dansk grammatik i 2.klasse eller om der skulle tegnes et øre eller ses på gotiske bogstaver!, mødte jeg venlige og interesserede børn, der var i gang med at lære.

…Der tales fransk af kyndige lærere og interesserede elever. Undervisningen er fint tilrettelagt, der anvendes bærbare computere af alle, arbejdet udføres både som individuelle opgaver og i form af gruppearbejde. Moderne arbejdsformer i en venlig og imødekommende relationel atmosfære. Meget fint niveau.

…igen var det imponerende at overvære, hvordan eleverne – og læreren – helt naturligt anvender IT. Begge 6.klasser viste fin og disciplineret arbejdsmoral.

…På alle parametre er Institut Sankt Joseph en skole med værdier, og det viser årets arbejde med værdigrundlaget meget tydeligt. På samme måder viser et besøg på hjemmesiden sanktjoseph.dk også en mangfoldighed af spændende begivenheder fra dette skoleår. Det kan kun anbefales at gå ind på siden og give sig tid til at genopfriske oplevelserne – og se nærmere på de sjove billeder, der illustrerer skolens værdigrundlag.

Fra konklusionen:

Et spændende skoleår med fuld fart på nærmer sig afslutningen. Folkeskolereformen har også påvirket Institut Sankt Joseph – men det er nok snarere de mange nye tiltag af mere lokal art, der har sat sit præg på skolen. Min opgave som tilsynsførende er – som nævnt – grundlæggende at vurdere, om Institut Sankt Joseph kan “måle sig med” den danske folkeskole. Igen i år er det min helt klare opfattelse, at skolen i stigende grad har lagt sig i “overhalingsbanen”.

Læs hele rapporten, den findes vedlagt som pdf-fil.

Gå til siden “Tilsynsrapport” for at se tidligere rapporter.