Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Sveriges ambassadør kom på besøg i lørdags

Afsløring af maleri af Dag Hammarskjöld under overværelse af Sveriges ambassadør og den svenske kirkes præst, lørdag 11/3 2017

Udenfor skolen vajede i lørdags det svenske flag og vatikanets flag, side om side. Det så både usædvanligt og flot ud. Og der var der en særlig grund til det.

Temadagen for skolens lærere og pædagoger om katolsk humanistisk dannelse begyndte med besøg hos kameliterne, og fortsatte tilbage på skolen med afsløring af et maleri af dagens hovedperson, Dag Hammerskjöld. Det skete under overværelse af Sveriges ambassadør i Danmark Frederiks Jørgensen og frue og sognepræst ved Svenska Gustavskyrkan Thomas Stoor. Billedet som forestiller Dag Hammarskjöld tager udgangspunkt i vigtige ting i Dag Hammarskjölds liv og er malet af billedkunster og lærer på skolen, Kim Broström.

Efter skoleleder Peter Franklins introduktion talte Sveriges ambassadør om Dag Hammrskjöld og hans betydning. Sognepræsten Thomas Stoor fortalte om Dag H som mystiker og om hans religiøse tanker, og så var det tid til at Ditte foretog afsløringen af maleriet. Kim fortalte om tankerne bag maleriets tilblivelse. Billedet hænger nu ved skolens hovedindgang.

På billederne ses Sveriges ambassadør i Danmark Frederiks Jørgensen og frue, sognepræst ved Svenska Gustavskyrkan Thomas Stoor, sognepræst Jesper Fich, Ditte, Kim og skoleleder Peter Franklin.

Alle elever har fået et postkort med hjem med maleriet på forsiden og en tekst om Dag Hammarskjöld og Institut Sankt Joseph på  bagsiden. Det kan ses her.

Foto: Hasse Carlberg