Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

35 års jubilæum

6/2 2015 havde John Axberg 35 års jubilæum på skolen

Det er 35 år siden John Axberg blev ansat som lærer på Institut Sankt Joseph, og han havde da været vikar, med stadig fastere tilknytning, gennem 4 år forinden. I virkeligheden har John været på skolen, mere eller mindre hele sit liv, for han kom her ofte i barnevogn! Hans mor, Fru Erna, var også lærer på skolen, og John var altid velkommen i huset. Dengang var skolen en pigeskole, og næsten alle lærerne var Sankt Josephsøstre. Det ændrede sig langsom i takt med søstrenes dalende antal, men endnu da John blev ansat var flertallet af lærerne søstre.

I de forløbne år har John undervist i næsten alle fag som man kan undervise i, dog mest i matematik og fysik, som er hans yndlingsfag. Da John altså er kommet i huset hele sit liv, er det ham man skal spørge, hvis man vil vide noget om skolens historie. John er en hel institution; han har masser at fortælle om gamle dage og bestyrer et helt lille museum med billeder som følger skolens udvikling.

John har altid været en afholdt og respekteret lærer, og siger, at man kan blive helt svimmel at at tænke på hvor mange unge mennesker, man har været med til at præge. Vi håber at han vil være med til at præge en masse elever endnu!

På billederne ses lærerne skåle med John i middagspausen; han får overrakt vin af skoleleder Peter Franklin.