Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Kirken

Skolen har sin egen kirke, Sankt Joseph Kirke

På 2. sal har vi vores egen kirke som bruges både til gudstjenester, religionsundervisningen og morgensamling

Kirken er det eneste rum på skolen, som aldrig er låst. Enhver er velkommen til at bruge kirken i løbet af dagen til et par minutters fred, eftertænksomhed eller bøn.

Istandsættelse

Kirken har i løbet af 2015 gennemgået en stor istandsættelse, som har forvandlet kirken til et meget lyst rum. Samtidig er antallet af siddepladser udvidet kraftigt. Kirken bruges hver morgen til morgensamling for de store elever og er fyldt næsten til sidste plads.

Der mangler endnu et nyt tabernakel (skab, hvor de indviede hostier opbevares), som er ved at blive malet op.

Ny altertavle

I forbindelse med istandsættelsen er der blevet sat en ny pædagogisk altertavle op. Den består af tynde stålplader som er magnetiske. Her kan eleverne, som led i undervisningen, lave deres egen altertavle.

Frokostmesse

Om onsdagen holder vi frokostmesse i skolens kirke for de elever og lærere, som har lyst til at være med. Det er en kort, katolsk messe som afsluttes med at alle spiser frokost sammen i skolekøkkenet.

Korsvejen

Som alle andre katolske kirker verden over har vi også en “korsvej”. En korsvej består som regel af 14 billeder som fortæller om Jesu vej fra Pilatus til Golgatha.

Vores korsvej er udført i 2010 af træ- og billedskærer Uffe Gitz-Johansen. Vi er rigtig glade for disse billeder. Uffe har givet helt nyt liv til fortællingen, og har med sine trærelieffer formået at skabe en synergi mellem den religiøse tradition, træet som levende materiale og en original nyfortolkning, som taler stærkt og direkte til beskueren. Billederne er lidt grove og naive i deres udtryk og taler også meget fint til børn.

Værket, som består af 14 relieffer, á ca. 40 x 60 cm, er udført i bjergfyr og lind, og er ubemalede.

 

Uffe Gitz-Johansen arbejder på korsvejen til ISJ. Foto: Randi Gitz

.