Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Bibliotek

Biblioteket og bibliotekets hjemmeside

Skolebiblioteket på Institut Sankt Joseph er en vigtig del af skolens læringsmiljø og medvirker til at realisere skolens værdigrundlag, faglige læringsmål og pædagogiske indsatsområder.

Medievejleder, It-vejleder og skolebibliotekar står til rådighed med hjælp og vejledning til store og små.

Skolebibliotekets overordnede formål er at skabe et attraktivt rum med relevante tilbud, der understøtter undervisning og læring for eleverne og det pædagogiske personale, hvor oplysning, uddannelse og oplevelse er i centrum

Biblioteket er indrettet ud fra en prioritering af, at børn og voksne skal opleve:

– at Skolebiblioteket er et lærested med fokus på undervisning og læring, der skaber grobund for at udvikle elevernes evne at omskabe information til relevant indsigt og udvikle deres informationskompetence og mediekundskab. Eleverne skal have mulighed for at søge viden, få lektiehjælp, lave projekter og arbejde med it- og medier.

– at Skolebiblioteket er et gørested med filmværksted, hvor der er fokus på læring og kulturelle aktiviteter. Her kan eleverne samles om bestemte aktiviteter, så som at lave animations- og kortfilm, arbejde med Green Screen, spille spil, lave eksperimenter, se film, opleve foredrag og filmfestival. Skolebiblioteket formidler fiktion gennem oplæsning og skaber oplevelser, som omfatter alle kulturindtryk- visuelle, auditive og multimediale, der er med til at styrke elevernes interesse for det overraskende, sjove, skæve og anderledes indhold i alle materialer.

Bibliotekets hjemmeside er fyldt med informationer

Biblioteket har sin egen hjemmeside, som er spækket med materiale. Der er masser at komme efter, både for elever og lærere. Her kan du se, hvad du kan låne på biblioteket, læse boganmeldelser, høre om de spændende aktiviteter på biblioteket og meget mere.

Biblioteket er et sted, hvor elever og lærere altid kan gå hen, hvis de har brug for at finde materialer og få hjælp til informationssøgning. Så velkommen, både på selve biblioteket og på hjemmesiden.

Åbningstider

Skolebiblioteket er åbent hver dag: mandag-torsdag 1.-8. lektion, fredag 1.-7. lektion.