Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Musikskolens program

Herunder kan du se programmet for sæsonen 2018/2019.

ISJ’s Musikskole

Gå til musikskolen hovedside

Praktiske informationer

SÆSONPLAN
Sæsonen rummer i alt 31 undervisningsgange. Undervisningen er fordelt over 9 måneder – med start i uge 36 (fra 3. september 2018) og afslutning i løbet af maj 2019. Der undervises ikke på skolens ferie-/fridage.

KONCERTER
Vi afholder to koncerter i løbet af sæsonen – en julekoncert og en forårskoncert.

UNDERVISNING
Undervisningen placeres så tidligt som muligt efter skoletid og frem til kl. 17-17.30.

TILMELDING
Tilmelding sker her på hjemmesiden under tilmelding til musikskolen.

Tilmeldingsfristen er 20. Juni 2018. I får besked, om I er blevet optaget samt besked om dag og tidspunkt så hurtigt som muligt derefter – senest i starten af august.

Ved senere tilmelding optages eleverne, hvis der fortsat er plads.

UDMELDELSE
Tilmelding og betaling er bindende for hele sæsonen.
Udmeldelse kan kun ske efter endt prøvetid på de første 2 måneder, der udløber 26. oktober 2018. NB! For spiremusik gælder 1 måneds prøvetid.
Husk, at der også betales for undervisning i prøvetiden. Udmeldelse skal ske skriftligt til musikskolens leder Sarah Vibe Benfield – og altså ikke til lærer eller skolens kontor! Administrationsgebyret på 150 kr. refunderes ikke.

Derefter kan udmeldelse kun finde sted ved skoleskift eller længerevarende sygdommed én måneds varsel.
Den bindende tilmelding og betaling hænger – udover det pædagogiske hensyn – sammen med et hensyn til lærernes beskæftigelse og ansættelse, idet de har krav på at kende omfanget af deres arbejdstid i musikskolen i forhold til øvrig beskæftigelse.

AFLYSNING
Sæsonen rummer i alt 31 undervisningsgange for hver elev. Ved aflysning pga. af terminsprøve, eksamen, lærers koncertaktivitet, etc. erstattes timen efter aftale med eleven. Ved lærers sygdom aflyses undervisningen, såfremt det ikke er muligt at sende en vikar. Skulle læreren aflyse pga. sygdom mere end to gange på en sæson, skal læreren tilbyde erstatningstimer – ellers tilbagebetales elevbetalingen svarende til antal aflyste timer herudover.

FRAVÆR / AFBUD
Hvis en elev må melde afbud til undervisningen, skal elev/forældre give besked så hurtigt som muligt til læreren. Udeblivelse eller fravær pga. sygdom, lejrskole mv. erstattes ikke.

INSTRUMENTER
Når du skal spille et instrument er det vigtigt, at du ret hurtigt (ca. en måned) anskaffer dig dit eget instrument, som du kan øve på derhjemme.

Skolen har mulighed for at leje enkelte instrumenter ud til jer – dette vil stå specifikt under instrumentet. Hvis I skal ud og leje eller købe instrument, vil jeres lærer som regel kunne fortæller jer, hvor I kan få fat i et henne.

HVEM ER ANSVARLIGE FOR, AT JERES BØRN MØDER OP TIL UNDERVISNINGEN?
Det er jeres børns og dermed jeres ansvar, at de møder op til undervisningen. Lærerne vil i starten være behjælpelige med at få fat i de mindre børn, som kan have glemt alt om undervisning, når de lige er i gang med en god leg. Dog kan og skal de ikke bruge deres undervisningstid på at lede efter børn i alle afkroge af skolen, så sørg for at lave nogle gode aftaler med jeres børn (kryds på hånden, alarm på ur/telefon, etc.) de dage de skal til musikundervisning.

Program 2018/2019

Børne- og juniorkor

Vi synger, danser og udforsker vores stemmer. I løbet af året øver vi os på en masse sjove sange, nogle af dem optræder vi med til arrangementer på skolen. Vi øver os i at synge sammen og lytte til hinandens stemmer. Vi øver os også på at blive modige, så vi kan blive rigtigt seje til at optræde.

I tilmelder jer blot kor og vil blive inddelt efter alder.

Fra 0. klasse
Antal
: Min. 15 elever
Lektion: 50 min.
Dag & tid:
Fredag 13.45 – 14.35: Børnekor (0. – 1. klasse)
Fredag 14.35 – 15.25: Juniorkor (2. – 3. klasse)
Lærer: Stine Kobbersmed og Signe Galting
Deltagerpris pr. måned:  250 kr. for 50 min / 125 kr. hvis tilmeldt anden musikskoleundervisning

 

160604_spire_udenbund

Teen Vokalgruppe ”Voice in”

”Voice in” er ISJ Musikskoles rytmiske vokalgruppe.

Her arbejder vi med sangteknik, klangarbejde, flerstemmighed, dynamik, fortolkning og udtryk. Vi øver desuden mikrofonteknik og performance.

Til nogle af sangene er der også brug for en solist, så dem der har mod på og lyst til dette, kan få det afprøvet her. Eleverne har mulighed for at være med til at vælge det sangmateriale, vi arbejder med!

Fra 4. klasse
Antal: Min. 6 elever
Lektion: 50 min.
Dag & tid: Torsdag 14.35 – 15.25
Lærer: Signe Galting
Deltagerpris pr. måned: 250 kr. for 50 min.

 

Spiremusik

I spiremusik træder vi ind i musikkens fantastiske univers, hvor vi sammen udforsker og leger, og hvor der er plads til, at børnene selv kan være med til at forme rejsen undervejs. Vigtigst af alt så har vi det sjovt og hyggeligt sammen.

Der undervises i rytmik, dans, sang, imitation og fri fantasi. Vi stifter bekendtskab med forskellige instrumenter – hvordan de lyder og hvordan man spiller på dem. Derudover introduceres børnene til node- og rytmelære gennem forskellige lege.

NB! I spiremusik kører vi to forløb. Et i efteråret (september – december) og et i foråret (januar – maj). Man kan tilmelde sig et af forløbene eller begge forløb. Man er altid sikret en plads på forårsforløbet, hvis man har været tilmeldt efterårsforløbet. Prøvetiden for spiremusik er en måned!

Fra 0. klasse
Antal
: Min. 5 elever
Lektion: 50 min.
Dag & tid: Onsdag
Onsdag 13.45 – 14.35
Onsdag 14.40 – 15.30
Lærer: Emma Gaffron
Deltagerpris pr. måned: 300 kr. for 50 min.

 

Musikgynge

På musikgyngen introduceres eleverne til klaver og blokfløjte, de ‘gynger’ (eller skifter) mellem de to instrumenter i løbet af året.

På holdet har vi både instrumentspecifik undervisning og sammenspil og vi arbejder med nodekendskab, pulsfornemmelse, periodefornemmelse,  dynamik og meget meget mere. På musikgyngen har vi det sjovt og vi leger en masse musik ind, det er et hyggeligt hold – hvor eleverne når rigtig langt med musikken på bare et år. Vi glæder os til at se jer!

Eleverne kan låne fløjte af musikskolen, som de låner hele året.

For 2. og 3. Klasse
Antal: 6 elever – 2 lærere
Lektion: 50 min.
Dag & tid: Torsdag
Lærer: Klaver (Signe Galting) / Blokfløjte (Kirsten Aage)
Deltagerpris pr. måned: 500 kr. for 50 min.

 

160604_klaver

Klaver for begyndere samt brugsklaver

Til begynderklaver introduceres klaveret med lege, så vi lærer instrumentet at kende. I ’snuser’ til noder og øver små sange fra gang til gang. Timerne kan også deles, så eleverne går to og to.

Til brugsklaver arbejder vi med becifringer og akkorder til sange, som primært vil være fra den rytmiske genre. I lærer at lave et godt akkompagnement til eksempelvis en fællessang. Vi arbejder bl.a. med at lave en god basgang, lægge en grundrytme der passer til melodien samt udvidelser på akkorderne.

Fra 0. klasse
Antal: Solo & duo
Lektion: 25  min.
Dag & tid: Alle dage
Lærer: Signe Galting
Deltagerpris pr. måned: 690 kr. for 25 min. solo / 440 kr. for 25 min. duo

 

Klaver for begyndere og øvede

”Alle kan lære at spille”

Det er mit ønske som underviser at videregive min store glæde og passion for musikken og klaveret.

Min tilgang til klaverundervisning tager udgangspunkt i klaverspillet som bevægelseslære, hvor vi tænker hele kroppen med i musikken. Nodelæsning, anslag, klangbehandling og at formgive musikken bliver en helhedsoplevelse, der styrker evnen til at lytte og udtrykke sig. Der tages udgangspunkt i den enkelte elevs behov og ønsker.

“Musikken giver universet sjæl, sindet vinger, fantasien flugt, alvoren charme – og den giver munterhed og liv til alt.” Platon (427 f.Kr – 348 f.Kr)

Fra 0. klasse
Antal: Solo
Lektion: 25 min.
Dag & tid: Alle dage
Lærer: Maria Teresa Assing
Deltagerpris pr. måned: 690 kr. for 25 min. solo

 

160604_sang

Rytmisk sang

Til solosang lærer du hvordan din krop og stemme hænger sammen. Vi arbejder dels med kropslige øvelser, der styrker din stemme, og så arbejder vi med en konkret sang, som passer til de fokuspunkter vi har kropsligt. En time er som oftest bygget op med en grundig opvarmning af krop, forskellige øvelser og derefter arbejder vi med en sang, hvor vi kobler det hele sammen. Sangtimerne kan også bruges til at arbejde med sangskrivning. For de sangelever der har lyst, arbejder vi også med performance og udtryk på scenen.

Fra 1. klasse
Antal: Solo & duo
Lektion: 25 min.
Dag & tid: Alle dage
Lærer: Signe Galting
Deltagerpris pr. måned: 690 kr. for 25 min. solo / 440 kr. for 25 min. duo

 

Blokfløjte

Det er skønt at spille blokfløjte – det er et smukt og melodisk instrument. Blokfløjten er er et simpelt instrument og det giver spændende muligheder, den er ikke vanskelig at begynde på men rummer samtidig musikalsk udfordring til et helt liv. I timerne arbejder vi med musikkens grundbegreber og især nysgerrigheden for blokfløjten og musikken er i fokus. Når man har lært at spille på sopranblokfløjten, og man fysisk er blevet lidt større, kan man begynde med den lidt større altblokfløjte. Den har en dybere og blødere klang.

Køb altid blokfløjten i samråd med læreren, da der er stor kvalitetsforskel på blokfløjter.

Fra 1. klasse
Antal: Solo & duo
Lektion: 25 min
Dag & tid: Torsdag
Lærer: Kirsten Aage
Deltagerpris pr. måned: 690 kr. for 25 min. solo / 440 kr. for 25 min. duo

 

Guitar

Guitar er et meget populær musikinstrument som kommer fra Spanien. Med guitar kan du spille både klassisk og rytmisk musik. I min undervisning lærer du at spille melodier, rytmer og akkorder og du lærer også at spille efter noder. Det er sjovt at spille guitar, og det er også et rigtig socialt instrument, fordi du kan spille det i mange sammenhænge.

Det er nødvendigt at have sit eget instrument – spørg gerne læreren til råds.

Fra 1. klasse
Antal: Solo
Lektion: 25 min.
Dag & tid: Tirsdag, onsdag & fredag
Lærer: Trung Hoa Tran
Deltagerpris pr. måned: 690 kr. for 25 min. solo

 

Ukulele

Vil du lære at spille et musikinstrument? Så kan du starte med ukulele. Det er meget nemt at lære at spille ukulele. Du lærer at spille melodier, rytmer, og akkorder. Du lærer at spille både efter tabulatur og noder. Det er sjovt og hyggeligt at spille ukulele.

Ukulele (af hawaiiansk uku “loppe” og lele “spring”) er et lille guitar-lignende instrument af portugisisk oprindelse med fire strenge. Den er meget populær i hele verden og den er nem for børn at spille på.

Det er nødvendigt at have sit eget instrument – spørg gerne læreren til råds.

Fra 0. klasse
Antal: Solo
Lektion: 25 min.
Dag & tid: Tirsdag, onsdag & fredag
Lærer: Trung Hoa Tran
Deltagerpris pr. måned: 690 kr. for 25 min. solo

 

Trommer

Hos Prudent Kabombwe bliver man taget imod med en stor portion musikglæde og en afslappet atmosfære.

Uanset om du er begynder eller øvet er der altid en vej ind til din musikalitet og noget at tage fat i. Alle lærer forskelligt, og jeg ser det som en opgave at finde ud af hvordan du bedst lukker op for dit potentiale. Hvis du har noget musik du elsker, så er det det jeg vil tage udgangspunkt i.

Eleverne skal lære at arbejde med improvisation. Improvisation handler om at skabe et musikalsk produkt af øjeblikkets inspiration og med anvendelse af fri fantasi, men alligevel inden for definerede rammer. For at kunne dette er det vigtigt at arbejde fokuseret med områder som teknik, grooves/swing, stilkendskab, klang og gear – at dygtiggøre sig på sit instrument igennem hele livet er en helt grundlæggende forudsætning ift. spille musik.

Fra 1. klasse
Antal: Solo & duo
Lektion: 25 min.
Dag & tid: Mandag, tirsdag & fredag
Lærer: Prudent Kabombwe
Deltagerpris pr. måned: 690 kr. for 25 min. solo / 440 kr. for 25 min. duo

 

Workshop i improvisation, body percussion og rytmisk ’feeling’

I denne workshop bliver I introduceret til musik på en lidt anden måde.

I skal lære at føle rytmer og puls gennem body percussion og ’silence in music’ – altså pauserne i musikken, der også er en del af det musiske udtryk. Desuden skal I arbejde med improvisation og bruge jeres stemme eller instrument – her er det til gengæld vigtigt at bruge ørerne godt!

Fra 3. Klasse (jeres barn skal kunne forstå noget engelsk)
Antal: Min. 6 elever
Lektion: 50 min.
Dag & tid: Torsdag kl. 15-15.50
Lærer: Bruno Masia
Deltagerpris for hele workshoppen (7 gange): 600 kr.

 

Tilmelding

Spørgsmål vedr. musikskolen og tilmelding rettes til musikskolens leder Sarah Vibe Benfield svb@sanktjoseph.dk

Tegninger: Kim Broström