Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

SFO Liljen

Velkommen

Institut Sankt Joseph har sin egen Sfo. Når børnene har sluttet deres skoletid, starter Sfo Liljen.

Velkommen til Sfo Liljen

I Liljen har vi omkring 300 tilmeldte børn, som på daglig basis får lov til at lege, snakke, fingrestrikke, spille stikbold osv. med 10 uddannede pædagoger og 7 medhjælpere.

Vi er så heldige at dele lokaler med skolen, så når klokken slår 13.30 transformerer vi 0. og 2. klasses-lokalerne til SFO-lokaler hvor vi tilbyder en masse forskellige værksteder.

Værkstederne åbner hver dag kl. 13.40 og lukker igen kl. 16.00. Funktionerne for værkstederne skifter dagligt, men fælles for hver dag er, at der i underetagen altid er tegneværksted, tredjeklasses-rum og afslapning og/eller leg i fællesrummet. Herudover har vi mulighed, et par gange om ugen, for at låne gymnastiksalen (hallen), hvor vi tilbyder aktiviteter som børnene både kan være aktive såvel som sociale i.

Da vi er opmærksomme på at have de sociale kompetencer i fokus, er det b.la. i værkstederne og hallen vi bruger tid på relationsarbejdet barn-barn og barn-voksen. Hos Liljen har vi fokus på, at alle børn skal føle sig trygge, og have mulighed for at komme til en voksen, når der er behov for det.

Vores køkkenalrum, som vi i daglig tale kalder ”fællesrummet”, fungere som et sted, hvor man kan slappe af i sofaen, enten med en bog eller tale med , kigge på fisk i akvariet, søge tryghed hos de voksne.

Hver dag klokken ca. 14.30, bliver der sørget for frugt og rugbrød med smør, så børnene har mulighed for et lille måltid. Oftest bliver det serveret i gården – noget børnene får lov til at hjælpe med. Går man i 0. eller 1. klasse får man mulighed for at ringe med ”frugtklokken” og går man i 2. eller 3. får man lov til at hjælpe med uddelingen af frugt.

Da vi lægger stor vægt på børnenes medansvar i SFO’en, er det også op til børnene selv hvad de vil lave og hvor de vil opholde sig. Imens børnene er hos os, skal de nemlig lære at træffe egne valg og tage ansvar for sig selv og hinanden, indenfor de givne rammer. For de børn som føler sig udfordret er det personalets opgave at hjælpe børnene således, at de kan føle sig trygge i hverdagen. Ydermere er det, det pædagogiske personales ansvar at tilbyde spændende og udviklende rammer. Vi arbejder løbende med at evaluere og tilpasse værksteder og aktiviteter efter børnenes interesser og behov.

Vi arbejder tæt sammen med indskolingen i form af klasse/spor-pædagoger. Hver børnehaveklasse har sin egen klassepædagog tilknyttet, ydermere har 1.-3. klasse en sporpædagog tilknyttet. Klasse/spor-pædagogen kan man henvende sig til i SFO’en, hvis man har brug for indsigt i sit barns trivsel i SFO’en – de længere samtaler bør dog aftales på forhånd.

Praktiske informationer

Åbningstider i skoleåret 2023/2024

Kl. 7.00-8.00 og kl. 13.40-17.00
Når SFO’en har åbent i ferier, er åbningstiden 08.00-17.00

Efterårsferie
SFO’en er åben kl. 08.00-17.00
Uge 42, 16. oktober – 20. oktober 2023

Juleferie
SFO’en er lukket
Sidste dag er tirsdag d. 19. december 2023
og første dag tilbage er torsdag d. 4. januar 2024

Vinterferie
SFO’en er åben kl. 08.00-17.00 uge 7: 10-18 februar 2024

Personalerejse
SFO’en er lukket den 25-28 april 2024

Påskeferie
SFO’en er lukket 23/3-1/4 2024 (alle dage inkl.)

Store bededag
SFO’en er lukket 26/4 2024

Kristi himmelfart
SFO’en er lukket 9-12/5 2024 (alle dage inkl.)

Pinse
SFO’en er lukket 18-20/5 2024

Sommerferien
SFO’en er lukket hele juli 2024
Sidste dag er fredag d. 28. juni
og første dag tilbage er torsdag d. 1. august 2024
kl. 08.00-17.00

Tilmelding til SFO’en i ferieperioderne skal ske via intra til SFO-leder, Gry.

Telefonnumre
Fællesrummet: 20 76 38 12.
Vi opfordrer til, at I gemmer nummeret på jeres telefon, så I kan se, at det er fra SFO’en der ringes.

Mobiltelefon
I SFO’en er det ikke tilladt at bruge egen mobiltelefon. Har barnet behov for at ringe hjem, skal der gøres ifølge aftale med en voksen i fællesrummet.

Legetøjsdag
Den første fredag i måneden, samt første fredag efter en lang ferie, er det legetøjsdag i SFO’en. Den dag har børnene lov til at medbringe eget legetøj – dog på eget ansvar. Desuden er det vigtigt at pointere, at al elektronisk legetøj ikke er tilladt.

Nye børn
1. maj hvert år starter maj-børnene. Vi er meget opmærksomme på, at det kan være en stor forandring for både barn og forældre, at starte i SFO. Derfor bliver børnene inddelt i tre forskellige grupper, inden de efter sommerferien skal inddeles i klasser. På denne måde håber vi at begynde forløbet med at skabe en tryg og sikker arena for både børn og forældre – det er også her vi arbejder på at skabe en god overgang, med særlig fokus på at hjælpe og støtte børnene til at danne positive relationer samt blive selvhjulpne i dagligdagen.

Det er dog vigtigt, at når børnene starter i majbørns-projektet, at de allerede kan: Tage jakke på, finde egen madkasse, holde rede på deres tøj og selv gå på toilettet.

Det er en god idé at have en pose liggende med skiftetøj i tilfælde af dårligt vejr eller hvis uheldet skulle være ude. Herudover skrive navn i barnets tøj/sko/taske osv. på den måde er det nemt at finde rette ejermand igen.

Sygdom
Opstår der sygdom i løbet af eftermiddagen, vurderer vi situationen og kontakter jer ved behov. Kommer barnet til skade og har brug for en læge eller andet, vil vi kontakte jer straks.

Receptionen
Receptionen, er hvor udkrydsning foregår. Det er vigtigt at I husker at få krydset jeres børn ud, så vi har overblik over hvor mange børn vi har i SFO’en – i tilfælde af brand, har vi brug for det præcise antal.
Receptionen er åben fra 13.30 – 16.30. Efter klokken 16.30 tjekker man sig ud nede i fællesrummet/gården – alt ud fra hvordan vejret ser ud.

Årshjul
Vi har en fast årsplan, med sæsonbestemte aktiviteter. Bl.a.; forældrekaffe, påskedag, halloween-fest, og gallafest for 3. klasserne før de forlader SFO’en. Opslag om disse aktiviteter vil fremgå af nyhedsbreve.

Vi glæder os til at tage imod jer i Liljen!

Læs mere: Velkommen i Liljen/Sfo

Folder om Liljen/SFO kan hentes her som pdf, dansk

Folder om Liljen/SFO kan hentes her som pdf, engelsk


Seneste nyheder