Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Markeringen i 2020 af 75 år for katastrofen på Institut Jeanne d'Arc

I 2020 skulle vi have markeredet 75 årsdagen for bombningen af vores søsterskole på Frederiksberg den 21/3 1945, men alt blev blev aflyst pga corona.

Billederne viser skolens markering i 2015 på Frederikberg

På grund af Coronasmittefaren blev alle planlagte arrangementer i forbindelse med markeringen af 75 årsdagen for bombningen af Institut Jeanne d’Arc aflyst. Men på denne side kan du læse om de mange ting som var planlagt på skolen, på Frederiksberg og på udstillingen Historiske Dage.

Mange initiativer
Der var mange planer for markeringer af dagen:

Fredag den 20/3 2020: Foredrag, møde med gamle elever og film om tragedien. Alle elever fra 4.-10. klasse deltager i mindegudstjeneste i Frederiksberg Kirke med efterfølgende kransenedlæggelse foran mindesmærket på Frederiksberg Allé. Skolens kor af 86 elever medvirker. 0.-3. klasse markerer dagen på skolen.

Lørdag den 21/3-søndag 22/3 2020: Skolens stand på Historiske Dage i Øksnehallen er bemandet med lærere og elever, som kan fortælle om de to skoler. På standen findes bl.a. en skolepult, et krucifiks og andre minder fra Jeanne d’Arc-skolen, som i dag er på vores skole.

Lørdag: Historiske Dage har arrangeret at vores kor af 86 elever (svarende til det antal elever som omkom) synger i TV-transmission fra Shell-husets top. De synger bl,a, En lærke letted. De er iført trøjer designet til dagen. Straks efter skynder koret sig til Frederiksberg Kirke.

Lørdag: Officiel mindegudstjeneste i Frederiksberg Kirke med HM Dronningen, Københavns biskop og den katolske biskop, den engelske ambassadør o.a. Under gudstjenesten vil vores kor af 86 børn gå syngende ind i kirken. Derefter kransenedlæggelse.

Her ses en model af standen på Historiske Dage, hvor blandt andet bænken til højre skulle have stået. Skolebænken stammer fra Institut Jeanne d’Arc og står idag i annekset.

Alt dette er naturligvis aflyst. Måske kan dele af programmet afvikles senere.
Planlægningsgruppen består af Peter Franklin, Jan Olsen, James Malone og Kim Broström.
Tak til alle de lærere, elever og oldies som havde meldt sig til standen; elever, lærere og forældre som har stået for skolens kor.

Koret fra Institut Sankt Joseph indspillede de sange de skulle synge på Shell-husets top i studiet, af hensyn til TV-optagelserne. 

Koret synger En lærke letted

Lyt her til optagelsen af skolens kor, der synger En lærke lettet i studiet. Billederne er fra Institut Sankt Josephs museums arkiv.
Arrangement af Jesper Balslev. På flygel: Jesper Balslev. På cello: Gry Nørby. Korledelse: Kathrine og Stine. Optaget i Medley Studios, Kbh.

Der er designet en særlig trøje til koret i denne anledningen. Dem gemmer vi til senere.

Markering af dagen her på sitet

Se indlægget Markering af 75 årsdagen for bombningen af Institut Jean d’Arc
Se side med historisk materiale, tekst, billeder og film