Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

En skole med traditioner

Morgensang
Siden 1858 er skoledagen på ISJ begyndt med morgensang. Vi mødes således hver eneste dag kl.8.00 i teatersalen og synger! Det kan være en børnesang, en årstidssang, et P3-hit eller en salme. Herefter be´r vi sammen; enten “Fader Vor” eller Frans af Assisis bøn:

Herre, gør mig til redskab for din fred. Lad mig så kærlighed, hvor der er had. Forsoning, hvor der er splid. Tro, hvor der er tvivl. Håb, hvor der er fortvivlelse. Lys, hvor der er mørke og glæde hvor der er sorg“.

Der er samtidig mulighed for at give meddelelser.

Fællessamlinger
En gang om måneden holder vi fællessamling i skolens idrætshal. Alle elever og personalet samles en lektion med meddelelser, sang, musik optræden af elever og personale-bandet.

Gudstjenester
I løbet af skoleåret arrangerer vi gudstjenester ca. en gang om måneden. Nogle gudstjenester er økumeniske, hvor alle elever deltager sammen, andre er konfessionsopdelte, hvor de katolske elever fejrer messe sammen i skolens egen kirke. De økumeniske gudstjenester afholdes dels i den lokale folkekirke – Esajas kirken – dels i den katolske domkirke Sankt Ansgar. Ved de økumeniske gudstjenester deltager både protestantisk og katolsk præst.

Skolernes motionsdag
Hvert år den sidste fredag før efterårsferien afholder de fleste skoler i Danmark den årlige motionsdag. Motionsdagen deltager alle elever på ISJ i. Det er forskelligt fra år til år, hvilke aktiviteter der arrangeres, men alle klasser deltager.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Discofest
For eleverne på mellemtrinnet ( 4. – 6. klasse) arrangeres hvert år en discofest.
Festen starter kl. 17 med spisning; og så står den ellers på Discodans resten af aftenen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adventsfest
Indskolingen fejrer i begyndelsen af december adventsfest. Kl. 17 samles børn, lærere og forældre i Sankt Ansgar til gudstjeneste. Bagefter går alle tilbage til skolen, hvor man spiser sammen i klasserne.

Lucia
Hvert år den 13. december fejrer vi Luciadag. Pigerne fra 5. klasse går i Luciaoptog gennem skolen og afslutter med en samling i teatersalen. Traditionen tro går pigerne senere på dagen i Luciaoptog gennem den den amerikanske ambassade på den anden side af vejen.

Gallafest
Hvert år den sidste fredag i januar holder vi gallafest for udskolingen (7. – 9. klasse) Det er en festlig aften med elever, lærere, ledelse og bestyrelse, hvor alle møder op i det fineste tøj til fotografering. Vi spiser lækker mad sammen, der danses lancier og bagefter danses der til festen slutter omkring midnat

Kyndelmisse
Hvert år 2. februar fejrer vi Kyndelmisse.
Det er 40 dage siden Jesus blev født, og i den katolske kirke fejres dette med en “Lysmesse” hvor alle de lys som skal bruges i det kommende år velsignes. Teksten der læses er fra Lukasevangeliet om Jesu fremstilling i templet og om den gamle Simeon, der var blevet lovet, at han skulle møde “verdens lys” inden sin død. Klasserne samles i skolegården, hver elev får et lys og vi går i procession til teatersalen, hvor vi beder sammen og synger sange og salmer.

Fastelavn
På ISJ holder vi fastelavnsfest for indskolingen. Børnene møder udklædt på skolen, der bliver ”slået katten af tønden”  udpeget kattekonger og dronninger, og alle på skolen får fastelavnsboller.

Dimission
Hvert år  sidst i juni tager vi afsked med vores elever i 9. klasse. Det er både festligt og lidt vemodigt at skulle sige farvel. Vi mødes kl. 18 i kirken til en kort andagt. Herefter fortsætter vi i Teatersalen, med sang, taler og overrækkelse af afgangsbeviser. Aftenen afsluttet med en festlig middag for alle elever, forældre og lærere. Her siges der farvel og tak på alle tænkelige måder; og ikke mindst PÅ GENSYN til Oldies.

Sommergrillfest
I juni måned arrangerer skolen sommergrillfest i skolegården for alle elever og forældre fra bh.kl.-8.kl.
Der tændes op i den store grill, og sammen hygger vi os med grillmad og forskellige aktiviteter i skolegården.