Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Anna-Frida, 6.b, vinder fotokonkurrence

En fotokonkurrence med tro som tema blev vundet af Anna-Frida, 6.b

I religion har vi i 6.b arbejdet med ”tro i København” og har efterfølgende deltaget i en fotokonkurrence om dette emne. Tro i københavnske gader, i københavnske hjem, i kirker, i moskéer, i synagoger – eller blandt københavnere generelt.

Københavns kommune, Bland dig i Byen, Interreligiøst Board samt DinTroMinTro var arrangører for konkurrencen og udvalgte de 20 bedste fotografier, som blev udstillet i 14 dage i Kvarterhuset på Amager. Der var fernisering den 2. december med overrækkelse af 1. præmien, som foruden æren også var en IPad. En lille forventningsfuld skare af 6.b´elever og et par forældre var mødt op i mørkningen i det smukke vinduesdækkede lokale. Til vores store glæde var både Anna-Fridas, Livias og Kennys hver især markante fotografier med på udstillingen. Der blev holdt taler om tro og mangfoldighed og overbragt hilsner fra Københavns biskop, den katolske kirkes biskop og den jødiske overrabbiner. Derefter blev vinderbilledet kåret. Og Anna-Frida løb af med 1.pladsen.

Hendes fotografi forestiller en ung jøde og en ung muslim, der står foran ISJ og læser Biblen sammen. Både billedets bevidste budskab og dets fotografiske kvalitet blev fremhævet af dommerpanelet. ”Billedet viser Københavns tro fra en anden vinkel” fortæller Anna-Frida selv. ”Og det viser et håb, som vi kan stå sammen om. Vi skal kunne acceptere folks tro og stadig elske dem for dem, de er. Må min generation tegne et billede af selve livet, verden og de mennesker, vi holder af, uden at vores religiøse liv lukker vores øjne. Må min generation videregive håbet, lyset i faklen. Lad min generation vælge hinanden”, slutter en glad og stolt Anna-Frida.

De 20 udvalgte trosfotografier, som kunne opleves ved den jødiske lysfest på Københavns Rådhusplads den 3. december, skal efter den 14. december på vandreudstilling rundt i hele Danmark til forskellige trosretninger og vil på et tidspunkt komme op at hænge på Københavns Rådhus. Vi håber en dag også at kunne præsentere dem for jer alle på vores skole.

Tekst: Louise Knudsen