Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Den Sorte Diamant, pressefotograf Mads Nissen og 9.b

Årets pressefoto 2016

9.b var 20/3 2017 et smut på Den Sorte Diamant for at se udstillingen “Årets pressefoto 2016”. En udstilling, som viser de danske pressefotos, som har vundet inden for 14 kategorier. I hver kategori udpeges op til tre nominerede, hvoraf den ene kåres som vinder. De nominerede hænges også op på udstillingen.

Opgaven for 9.b var at finde et eller to billeder, som skulle figurere på tekstopgivelserne til den mundtlige danskprøve til sommer. Eleverne valgte et billede af pressefotograf Mads Nissen, som netop har været på besøg på ISJ, hvor han holdt et formidabelt oplæg for udskolingen om sit arbejde som pressefotograf.

I den danske pressefotokonkurrence, som p.t. vises på Diamanten, vandt Mads Nissen i kategorien “Årets reportage, Udland” med en serie billeder fra Columbia med titlen “Håb over Frygt – Columbias kamp for fred”, og det var et af de billeder, klassen besluttede sig for. Og så vendte 9.b næsen hjemad, nogle med havnebussen, andre på gåben, atter andre med tog for i morgen i dansktimen indgående at drøfte billedserien.

Fotos: Anne Thuesen