Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Dimissionsfesten for 9. klasserne

Afsked med 9. klasserne 23/6 2016

Sankt Hans aften 2016 tog vi afsked med 9. klasserne. Sammen med deres forældre var eleverne mødt op til økumenisk gudstjeneste i vores kirke, hvor sognepræst Christian Madsen (folkekirken) og sognepræst Daniel Nørgaard (Sankt Ansgar) deltog.

I Teatersalen uddelte skoleleder Peter Franklin afgangsbeviser til elverne. Og hver især fik de en rose, et postkort med et maleri af Masaccio, en bog om Søren Kierkegaards ideer af Johannes Sløk, og en Institut Sankt Joseph-årskop, så eleverne altid kan huske hvilket år de forlod skolen.

Skoleleder Peter Franklin tog i sin tale udgangspunkt i det emne, som skolens lærere har arbejdet med i årets løb, nemlig begrebet katolsk-humanistisk dannelse, og her kom maleriet af Massacio ind i billedet. Forhåbentlig vil mange elever hænge det op på køleskabet derhjemme, så de kan huske de sidste vigtige ord, som de fik med sig fra skolen.

At eleverne faktisk har taget meget mere til sig end alene det faglige, fik vi tydeligt bevis for i elevrådsrepræsentanternes tale. Det var hele skolens sigte, udtrykt med elevernes egne ord.

Desuden var der taler af Karina Demuth, formand for Forældrerådet og medlem af bestyrelsen, og af klasselærerne.

I skolegården ringede 9.klasseelevernes sig derefter ud af skolen, -og ind Oldies, vores forening for tidligere elever. På den måde er båndene til skolen ikke kappet helt. Oldiesklokken hænger ude i skolegården og bruges når elever ringer sig ind -og ud- af skolen. Klokken hang i gamle dage øverst oppe på trappen, hvor søstrene boede, og fungerede som en slags signalklokke.

Aftenen sluttede med en hyggelig middag for lærere, elever og forældre på lærerværelset og i gården. Også her blev holdt taler og snakket om de mange år på skolen.
Der var mange kram og tårer, alle havde svært ved at gå. Men vi ses igen til Oldies.

Foto: Kim Broström