Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Elever fra vores bombede søsterskole på besøg

Alle på ISJ har hørt om bombningen af den franske skole på Frederiksberg. I går havde vi besøg af to elever der overlevede

Ved en fejl bombede engelske maskiner vores søsterskole på Frederiksberg, Institut Jeanne d’Arc, i marts 1945. Det var en af de største katastrofer under krigen. Mange elever og søstre omkom, sammen med beboere i de nærliggende gader. Men mange elever overlevede, og de fleste kom over til vores skole. Derfor er skolernes historie knyttet tæt sammen.

Fulvia og Karen-Bente besøgte vores skole i går. De gik i 3. klasse dengang. Fulvia overlevede fordi man gik ned i kælderen, da de første fly kom. Karen-Bente var ikke i skole den dag, men hendes kammerater omkom. Fulvia fortsatte som elev på vores skole.

Sammen med Jonathan, som kommer fra den katolske skole i Horsens, så de to tidligere elever på billeder og besøgte skolens lille museum, hvor vi også har ting fra Frederiksberg.

Fulvia og Karen-Bente var også med i en historietime i 9.b. Pludselig stod 2. verdenskrig og katastrofen tydeligt for eleverne. Det var et alvorligt øjeblik og en betydningsfuld oplevelse for alle som var tilstede.

På billederne ses foruden Fulvia og Karen-BenteDe og Jonathan, afdelingslederne Merete og Samina, lærerne John og Kim, og 9.b.

Læs meget mere om Institut Jeanne d’Arc og historien på vores hjemmeside

Foto: Samina, Merete og Kim