Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Eleverne har lavet nissepakker til andre børn

Eleverne i indskolingen har lavet pakkekalendere til familier som er socialt eller økonomisk udfordrede

I indskolingen har flere klasser været med i et projekt, der har til formål, at lave pakkekalendere til familier der socialt eller økonomisk udfordrede, og derfor ikke selv har mulighed for, at give en sådan til deres børn.

Det at gøre en forskel for andre allerede når man går i indskolingen, lægger sig op af den socialpraktik 8. klasserne på ISJ er forpligtede til at udføre. Socialpraktikken tager udgangspunkt i et af vores dannelsesidealer: ”Det enkelte barn skal have lyst til at bruge sig selv til glæde for medmennesket og verden; til større frihed, retfærdighed og fred.”

Vi har haft kontakt til en velgørende organisation der hedder nissepakken.dk. De formidler kontakten til de familier der skal modtage pakkekalenderne og de der vil donere en pakkekalender. I kan på deres hjemmeside nissepakken.dk læse mere om historien bag dette tiltag.

Udgangspunktet var, at det skulle være en pakkekalender hvor gaverne var genbrug. Alle eleverne skulle hjemme på deres værelser, finde mindst to ting de ikke længere brugte. Det blev samlet ind i klasserne og pakket ind. Vi fik i alt lavet 18 pakkekalendere der nu er sendt rundt til familier spredt ud over hele Danmark.

Foto: Kim Broström