Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En labyrint i gården

Labyrinten fra Chartres er landet midt i skolegården

En skør ide er blevet til virkelighed: Vi har fået en labyrint i skolegården! Og det er en helt bestemt  labyrint, nemlig en kopi af den labyrint, som findes i domkirken i Chartres i Frankrig. Mennesker har altid lavet labyrinter, så langt vi kan se tilbage, som regel med et religiøst formål. Bronzealderens mennesker i Danmark lavede også labyrinter. Traditionen fortsatte i middelalderen, nu med et meditativt, kristent religiøst formål. Påskenat dansede biskoppen gennem labyrinten som symbol på kristi opstandelse og menneskets vej til frelse. “Vores” labyrint stammer fra 1200-tallet da domkirken blev opført. Den har præcis samme størrelse som sit forbillede, nemlig 16 meter i diameter. Og går man hele labyrinten igennem, er det en fodtur på 260 meter.

Labyrinten er lidt speciel, for der kun en vej, i modsætning til de mest kendte labyrinter hvor der er mange vildveje; man kan ikke fare vild i den. Vores labyrint bliver altså ikke en undskyldning for at komme forsent ind til timen, – og man kan jo altid hoppe over de hvide streger.

Labyrinten stod færdig i morges 6. december 2017, og straks var den fuld af børn som skulle prøve den meget snørklede vej. Det kan man se på billederne fra 10-frikvarteret. Vi viser også et billedet af den i Chartres.

Det er tanken at labyrinten skal indgå i undervisningen i historie, religion og filosofi og der er ved at blive udarbejdet et undervisningsmateriale.

Foto: Kim Broström