Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En skoledag for længe siden

0. klasserne lærte om skole i gamle dage

Vi arbejdede over emnet “En skoledag for længe siden”.
Vi begyndte med at se små film fra da vores forældres skoletid og også fra vores bedsteforldres tid. Det vae sjovt at se på deres måder at gå i skole. At se hvordan de gik klædt og hvordan læreren underviste og var over for eleverne.
De følgende dage arbejdede vi med madpakken dengang og i dag. Vi lavede fedtemadder og puddersukkermadder som børnene skulle smage på. Og som en gamledags lækker eftermiddagsmad lavede vi æggesnaps. Det var en rigtig sjov oplevelse og at se børnenes engagement. Efter at have prøvet “den gammeldags madpakke” i virkeligheden lavede alle en planche med mad fra dengang og deres madpakke i dag.

Onsdag tog vi på tur I Øster anlæg og lærte lege fra gamle dage. 
Uge 2, samlede vi billeder ind fra vores forældres, bedsteforældre og oldeforældres skolegang. Skabte et stort stamtræ sammen og fik nogle fine og dybe samtaler sammen om skolegangen for længe siden. Torsdag havde vi fernisering. Vi inviterede de andre 0. Klasser på besøg og hver elev fra 0.b skulle være vært til to elever fra de andre klasser. Byde dem velkommen og vise dem rundt og  og fortælle om vores arbejde og til slut byde på en puddersukkermaddermad. 

Det har været to rigtig gode uger med gode oplevelser.
Tekst og foto: Birgitte Ryum
0gamledageIMG_20140501_115445  0gamledageIMAG30400gamledageG3039