Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Et stort billede fra gamle dage

Et foto fra skolens arkiv har fået farver og er blæst op i størrelse

Det vrimler med mærkelige gamle fotos i skolens arkiv. Her er mapper fulde af billeder af de mennesker som befolkede skolen for længe siden. Dengang skolen var en pigeskole og Sank Josephsøstrene underviste. De fleste mennesker på billederne ved vi ikke engang mere hvem er. Og billederne er i sort/hvid. Men hvad sker der hvis man giver dem farve og blæser dem op i størrelse?

Jan Olsen fra skolens Oldiesforening har, på skoleleder Peter Franklins initiativ, været i skolens arkiv og fundet en lille samling af billeder. Kim Broström er igang med at lægge farver på dem. Det første er færdigt og allerede hæng op på “den røde trappe”, ikke lang fra biologilokalet, hvor billedet engang er taget. Det er sikkert fra engang i 60-erne. Pigerne og Sankt Josepsøsteren studerer de fugle, som står i skabene den dag idag. Men ved hjælp af farverne er det ikke mere kun et gammelt foto. Billedet er voldsomt førstørret og måler 240×120 cm. Som et forsøg er det printet på lyddæmpende plade. Flere billeder vil dukke op efterhånden som de bliver færdige.

På et af billederne ses Goran og Anders i færd med at sætte billedet op. Herunder udsnit der viser de meget focuserede elever.

non1_kib-2

Foto/grafik: Kim Broström