Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Fantastisk fund af jættestue i skolegården

Fire store dæksten er dukket frem og kan betyde alvorlig forsinkelse af den nye skolegård

Eleverne gjorde store øjne, da de enorme dæksten i løbet af ugen begyndte at vælte op fra undergrunden. Under udgravningen ved annekset i skolegården har der afsløret sig en meget stor jættestue under asfalten. Hvad vi står over for her ved vi først med sikkerhed når eksperter fra Nationalmuseet får resultaterne fra deres undersøgelser i næste uge, men historielærerne på skolen er begejstrede ved udsigten til at have en jættestue lige ved hånden. Der er allerede fundet en dyreknogle. Det spændende er nu om graven indeholder guld. Det er tydeligt at vi har med en formation fra tidlig bondestenalder at gøre, og det viser at Østerbro allerede på dette tidspunkt har været et centrum for voldsomme rituelle ceremonier og dertilhørende livlig trafik.

Også ledelsen er begejstret med udsigten til, helt uventet, at kunne lægge nye kvadratmeter til skolen. En jættestue er naturligvis ikke et højloftet festlokale, men med den udvidelse af elevtallet som sker i øjeblikket kan alt bruges, hedder det i en udtalelse. Børn i 0. klasse er for eksempel ikke særlig høje, og her kan de nye lokaler virkelig gøre gavn.

Det fantastiske fund kan imidlertid betyde en alvorlig forsinkelse af den nye skolegård. Nationalmuseet skal have lov til at vende hver en sten i fred og ro inden der kan lægges centralvarme ind i lokalet.

På billederne ses nogle af gravkammerets dæksten, som er blevet løftet op, samt spændte lærere og elever.

Foto: Kim Broström