Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Filminstruktør besøger 8.i

The Name of Your Daughter, en rørende film om omskæring af piger i Tanzania

Filminstruktøren af og unge piger fra den meget rørende dokumentarfilm In The Name of Your Daughter besøgte 8.i på ISJ for at fortælle om deres oplevelser med omskæring af piger i Tanzania.

Filmen omhandler hvordan piger flygter fra deres familier eller bliver fjernet fra hjemmet hvis de nægter at blive ’skåret’. FGM  – Female Genital Mutilation, som omskæring hedder i Tanzania – er ulovligt. Men omskæring foregår over det hele i landet og især i små landsbyer, da det er svært for myndighederne at kontrollere.

Familierne begrunder det brutale indgreb ved at de kan skaffe flere køer til familien som betaling fra mænd, der vil giftes med de unge omskåret – og derfor mindre lystige, påstår de – døtre.

De modige piger Neema og Rosie, der besøgte ISJ flygtede fra deres familier til et ’Safehouse’, hvor de bor og får hjælp til at klare skolegang og uddanner andre unge om faren ved FGM, og at det er et ulovligt indgreb.

Pigerne Rosie og Neema; Rhobi, lederen for Safehouse; og instruktøren Giselle Portenier gjorde stort indtryk på 8.i som stillede spørgsmål om pigernes liv og fremtid. 8.i glæder sig til at følge pigerne og holde kontakt med Safehouse igennem sociale medier.

Foto: Sarah Pilkington