Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Første kommunion på Kristi Himmelfarts Dag

Elever fra Institut Sankt Joseph modtog deres første kommunion Kristi Himmelfarts Dag

Kristi Himmelfarts Dag torsdag d.10.5.2018 klokken 10.00 blev det endnu en gang tid til, hvad pastor Daniel Nørgaard beskrev som den største dag for en lille gruppe børn bl.a. fra Institut Sankt Joseph, nemlig modtagelsen af 1. kommunion (nadveren).

Solen skinnede fra en skyfri himmel og både børn, forældre og ikke mindst undertegnede (børnenes katolsk religionsunderviser) var spændte på dagens begivenhed. Klædt i det stiveste puds kom børnene ind i kirken og fandt plads på bænkene hos deres familier.

Daniel Nørgaard, som er sognepræst i Sankt Ansgar Kirke holdt en fin tale for børnene, hvor han bl.a. spurgte dem om de vidste hvad en veganer er. ”Én der ikke spiser kød-ting” lød svaret fra Zoe 1.b. Herefter fulgte spørgsmålet om børnene vidste hvad en katolik er ”Ja det er sådan en som mig” sagde Sebastian fra 1.b. Men pointen er, at veganeren er god til at fortælle om sin livsstil og følge denne, men en katolik synes måske nok det er sværere at fortælle om det at være katolik. I sin tale opfordrede Daniel alle børnene til at gå ud og fortælle at de er katolikker.

Denne dag skal børnene modtage deres 1. kommunion, men følgende søndag, når de kommer i kirke igen kan de få deres 2. kommunion og følgende søndag 3. kommunion og så videre. Og jeg må give Daniel ret, for denne dag, hvor børnene for første gang modtager Jesus kød og blod i kommunionen er og bliver nok den største af dem alle.

Der skal lyde et stort tillykke til alle ISJ børn, der på Kristi Himmelfarts dag 2018 modtog deres allerførste kommunion. Tillykke!!

Foto: Camilla Nawarecka Lerche