Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Halloween, uhyggen breder sig

Halloween og Allehelgen

Så er det ved at være Halloween, og uhyggen siver ind på skolen og i skolengården er der sat græskarhoveder op. Man kan tydeligt se på billedet, hvor skræmte eleverne fra 2. klasse er for deres nye kammerat.

Men skolens uhyggeligste sted lige i øjeblikket er nok biblioteket, hvor Rikke har indrettet sig rigtig hyggeligt uhyggeligt, med græskarlyskæder og dunkel belysning. Lån en bog, – hvis du tør.

I følge traditionen satte man i det keltiske område, på denne tid af året, uhyggelige græskarhoveder op, for at skræmme de endnu mere uhyggelige, onde ånder fra dødsriget væk. Efter kristendommens indførsel blev traditionen bundet sammen med kirkens fester for Allehelgen og Allesjæle, hvor man fejrer helgenerne og de afdøde. Traditionen om halloween har vokset sig stærk i de engelsktalende områder, og efterhånden i også i Danmark med masser af hyggelig uhygge.

På skolen fejrer vi selvfølgelig også den kirkelige del af sagen, vi holder dog, af praktiske grunde, først Allehelgensfesten den 14/11.