Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Helligtrekonger

Helligtrekonger afslutter julen

I dag tirsdag 9/1 2018 fejrede vi, lidt forsinket, Helligtrekongers fest på Institut Sankt Joseph. Dagen blev fejret med gudtjenester for ikke-katolikkerne i Esajaskirken og i skolens egen kirke for katolikkerne.

Det er en gammel, katolsk tradition denne dag at velsigne de huse vi færdes i. Over døren skriver man med kridt bogstaverne C+M+B samt årstallet. CMB er en forkortelse af Christus Mansionem Benedicat (Kristus velsigne dette hus), men er samtidig initialerne for de tre vise mænd. I juleevangeliet står der ikke noget om hvad de hed, men i middelalderen gav man dem navnene Caspar, Melchior og Balthasar. De repræsenterede de dengang kendte verdensdele, Europa, Asien og Afrika som et symbol på, at hele verden var med ved krybben i Bethlehem og Jesus altså er alle menneskers frelser.

Katolikkerne begyndte derfor nede vedhoveddøren, hvor præsten skrev 20+C+M+B+18 over døren; derefter gik alle op og holdt gudstjeneste i skolens kirke.

På skolens store julekrybbe er kongerne i dagens anledning blevet flyttet helt hen til Jesus-barnet, men nu skal skolens mange julekrybber snart pakkes sammen til det bliver jul igen.

Fotos: Kim Broström