Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Helligtrekonger

Helligtrekongers-festen 6/1 2017 begyndte ude på gaden

Fejringen af Helligtrekonger begyndte i det spæde morgenlys, ude foran skolens hoveddør. Det er nemlig en gammel, katolsk tradition denne dag at velsigne de huse vi færdes i. Over døren skrev pastor Gilberto Vinciguerra, Sankt Ansgar Kirke, med kridt bogstaverne C+M+B samt årstallet 2017. CMB er en forkortelse af Christus Mansionem Benedicat (Kristus velsigne dette hus), men er samtidig initialerne for de tre vise mænd. I juleevangeliet står der ikke noget om hvad de hed, men i middelalderen gav folkeviddet dem navnene Caspar, Melchior og Balthazar. De repræsenterede samtidigt de dengang kendte verdensdele, Europa, Asien og Afrika. På den måde blev kongerne et symbol på, at hele verden var repræsenteret ved krybben i Betlehem, og Jesus altså alle menneskers frelser.

Figurerne af de tre vise mænd fra julekrybben var med nede på gaden, og blev båret op af eleverne og sat i julekrybben i kirken, hvor messen fortsatte.

Nogle kirkelige ting fejrer vi økumenisk, dvs fælleskirkeligt for katolikker og ikke-katolikker. Andre gange, som for eksempel idag ved Helligtrekonger, holder katolikker og ikke-katolikker gudstjeneste hver for sig. Ikke-katolikkerne var til gudstjeneste i Esajaskirken, hos sognepræst Maria Gitz Christiansen. Billeder er på vej.

Foto: Kim Broström