Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan ser fremtidens bolig ud?

4. klasserne arbejdede med et meget vigtigt spørgsmål i projektugen

Jordens befolkning vokser og vokser, og dens ressourcer bliver mere og mere sparsomme. I 2022 stod byggebranchen for knap 40% af Jordens samlede CO2-aftryk. Derfor har 4. årgang arbejdet med det simple, men meget vigtige spørgsmål: “Hvordan ser fremtidens bolig ud?”.
Gennem et intensivt gruppearbejde sammen med parallelklasserne har eleverne undret sig, stillet spørgsmål, fundet på løsninger, tegnet, programmeret, klippet, limet og bygget til den helt store guldmedalje. Resultatet er blevet nogle enormt flotte modeller, som viser gruppernes bud på fremtidens boliger. Nogle smukke og bæredygtigt fremstillede boliger, der blandet andet ligger under jorden, ude på vandet og såmænd også på Mars.
Tirsdag besøgte vi Jernbanebyen, som er en af Københavns fremtidige bydele. Dan Stubbergaard fra arkitektgruppen Cobe har tegnet bydelen, som både bliver bilfrit og kommer til at have bæredygtige huse. Vi havde en meget givende formiddag med arkitekten Arthur Lipinzky, som viste os rundt og fortalte en masse spændende ting. Både om området og de bæredygtige træhuse, men også mere generelle ting om arkitektfaget, og hvordan man designer et bæredygtigt hus.
På projektugens sidste dag holdte de stolte og udmattede 4.-klasseselever fernisering for klassekammerater og andre interesserede. Vi har haft en skøn og lærerig uge, som har emmet af samarbejde, kreativitet og innovation.
Billeder fra 4. årgangs lærere