Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Institut Sankt Joseph med på Historiske Dage AFLYST

I år er det 75 år siden vores søsterskole blev bombet ved en fejl

Historiske Dage er på baggrund af regeringens og sundhedsmyndighedernes opfordring til at udskyde eller aflyse arrangementer med flere end 1.000 deltagere aflyst.

Den 21. marts 2020 er det 75 år siden Den franske Skole på Frederiksberg blev bombet. 86 børn og 13 voksne omkom – heraf 10 Sankt Joseph søstre. Skolen var søsterskole til vores, den lignede  i udseende, bygget af samme arkitekt, blev også drevet af Sankt Joseph Søstrene – og selv dens officielle navn er velkendt: Institut Jeanne d’Arc. Skolen blev bombet af engelske flyvere ved en tragisk fejl under bombardementet af Shell-huset. Katastrofen fik også direkte betydning for vores skole, da mange af de overlevende elever, søstre og lærere blev flyttet over på vores skole.

Historiske Dage
Historien er velkendt for vores elever, men nu kan flere lære den at kende. Historiske Dage har inviteret os til at have en stand på Historiske Dage i Øksnehallen, som finder sted netop omkring 75 årsdagen, den 21-22 marts. Her vil vi udstille nogle af de genstande, som vi idag har fra Jeanne d’Arc-skolen på skolens eget museum, og her vil man kunne møde Oldies og nuværende elever fra Institut Sankt Joseph, som kan fortælle om katastrofen og skolerne.

86 børn på Shell-husets tag og kransenedlæggelse
Den 21. marts vil 86 elever fra vores skole, svarende til antallet af omkomne elever, synge på Shell-husets tag i en TV-transmission. Alle skolens elever deltager desuden i en mindegudstjeneste i Frederiksberg Kirke, som afsluttes med kransenedlæggelse ved mindesmærket på Frederiksberg Allé.

Mere information her på hjemmesiden når vi nærmer os.

Grafik/foto: Kim Broström og billeder vores arkiv