Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Første kommunion i Sankt Ansgars Kirke

De katolske elever i 2. klasse modtog 1. kommunion i Sankt Ansgar Kirke

Torsdag d. 25. maj – Kristi himmelfarts dag kl. 10.00 var den katolske domkirke i Bredgade – Sankt Ansgar – stuvende fuld. Så fuld at menneskemængden måtte stå fra bagerst i kirken og ned lang sidegangene. Grunden til alle disse mennesker var kommet til den katolske domkirke var at 34 børn skulle modtage deres 1. hellige kommunion; heraf 17 fra Institut Sankt Joseph.
Solen skinnede, folk var glade og børnene var spændte. Alle 34 1. kommunikanter gik sammen med præster og ministranter ind i kirken til B.S. Ingemanns salme: “Nu kimer alle klokker mod sky” og fandt deres pladser på de fyldte kirkebænke.
Sognepræsten Daniel Nørgaard som også er tilknyttet Institut Sankt Joseph, holdt en talte til første kommunikanterne, hvori han forklarede meningen med den hellige kommunion. (Kommunionen er et sakramente, hvori vi modtager Gud. Men det kan være svært at forstå, hvordan). Daniel Nørgaard forklarede det ved at fremvise en opvasketabs. Opvaskemaskinen har brug for sæben for at vaske fx glassene rene, uden sæbe, er glassene måske fedtede og i hvert fald ikke klar til brug igen. Så vi putter sæbe i maskinen for at det fungere bedst. vi mennesker har også brug for Gud og i kommunionen modtager vi Gud gennem Kristi legeme og blod. Uden forvandlingen, som præsten foretager, virker det ikke og vi mangler Gud, som opvaskemaskinen mangler sæben.
Det var et fint billede på hvad der sker for katolikker når de går til kommunion og efterfølgende var det endelig børnenes tur til at modtage sakramentet.
Efter messen mødtes alle i kirkens have, hvor der var fællesbillede af 1. kommunikanterne samt reception i strålende sol. En dejlig måde at fejre Kristi himmelfart på med stolte forældre og glade børn.

Foto: Camilla Nawarecka Lerche