Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Kyndelmisse i snevejr

Lysfest 40 dage efter jul

“Kyndelmisse slår sin knude”, sagde man i gamle dage og tog varsel for resten af vinterens vejr. Hvis det passer, er vinteren ikke helt færdig med at vise tænder.

Mandag den 2/2 2015 fejrede vi Kyndelmisse på Institut Sankt Joseph. Kyndelmisse er en lysfest som den kristne kirke altid har fejret 40 dage efter jul, den dag Jesus efter jødisk skik blev fremvist i templet i Jerusalem. Kyndelmisse er en middelalderlig fordanskning af det latinske ord for lys(kandelaber)- messe.

Sneen fløj om ørene mens skolens elever samledes nede i skolegården, hvor alle eleverne fik et lys. Kyndelmisse bliver hos os fejret økumenisk, det vil sige at både vores katolske præst og vores folkekirkepræst medvirker. På billederne ses også skoleleder Peter Franklin, som fortæller om, hvad der skal foregår.

Lysene blev indviet og mens alle sang “Lysets engel går med glans” gik vi ind i Teatersalen, hvor skolens præster læste evangeliet og lyste velsignelsen. Vi sluttede af med gospelsang, og glade børn strømmede tilbage til klasserne. Lysene fik eleverne med sig hjem. De skal minde os om, at vi alle skal være med til, at bringe lyset videre ud i verden.

 

Skoleleder Peter Franklin instruerer

kyndel020215 (3)

Lysene indvies og tændes

kyndel020215 (6)

Gospelsang i Teatersalen

kyndel020215 (2)