Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Lübeck - die Stadt der sieben Türme

Udskolingens tyskelever på tur til Tyskland

I tirsdags (d. 9. december) var tyskeleverne i udskolingen og deres respektive tysklærere på en endagstur til Lübeck. Lübeck er en vidunderlig by – og kun fire timers rejse fra København. Dels byder den på en række seværdigheder af historisk og kulturel karakter; dels er der i december måned, som i en række andre tyske byer, et meget smukt julemarked.
Vi havde en vidunderlig dag i det nordtyske, hvor der var tid til både at være kulturel og shoppe. Inden turen havde 7.-10. klasserne hjemme holdt diverse fremlæggelser om byen.
Ca. en femtedel af den gamle bydel blev ødelagt i 1942 natten til palmesøndag, da englænderne bombarderede byen. Den monumentale Marienkirche brændte ned og er senere blevet genopbygget. Man har ladet de nedstyrtede kirkeklokker ligge på gulvet til minde om branden, og dem og nogle smukke glasmosaikker kunne man bl.a. se i denne imposante kirke.
Naturligvis lagde mange elever vejen forbi det kendte Niederegger Haus, hvor der kan købes marcipan i vildskab eller nydes eine Apfeltorte i Café Niederegger på 1. sal.
Adskillige af pigerne i 10. klasse indkøbte på Rathausplatz, som var centrum for det overdådige julemarked, en hue med stor pom pom i en bod – og de så skønne ud.

Jo, Lübeck er i sandhed “eine Reise wert”.

Billeder: Kasper Rothaus