Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Sankt Josephs dag den 19. marts

Sankt Josephs festdag fejres naturligvis på Institut Sankt Joseph

Sankt Josephs dag den 19. marts

Den 19. marts er det Sankt Josephs dag. Som andre helgener har også Joseph sin dag. Helgener kan opfattes som inspiratorer for os og vores holdning til tilværelse og tro. De betragtes af katolikker som udtryk for, at Guds kærlighed til mennesker ikke er bare er en smuk tanke, men faktisk finder udtryk i verden.

Skolen har sit navn fordi den blev oprettet af søstre fra Sankt Joseph Søstrenes orden. Sankt Joseph Søstrenes kom til Danmark efter at grundloven havde sikret religionsfrihed, og de oprettede utallige institutioner med sociale formål over hele landet, først og fremmest skoler og hospitaler.

Sankt Joseph var plejefar for Jesus. Han fik til opgave at tage sig af barnet og dets mor. Han var tømrer, og lærte Jesus håndværket. På dette kalkmaleri fra Brønnestad Kirke i Skåne, malet ca. 1430, lærer Joseph Jesus at gå. Som man ser, er gangstativet ikke en ny opfindelse! Ved siden af sidder Maria og reparerer Jesus’ tøj. Det er kalkmaleriets mening at vise en helt almindelig hverdagsscene. For nok er det Den hellig Familie vi ser her, men de var også helt almindelige mennesker som os andre.

Forresten er der tradition for at fejre Sankt Joseph på endnu en dag, nemlig 1.maj, for han er som tømrer også arbejdernes skytshelgen.