Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Skolevalg 2019 er afsluttet

Skolevalg 2019 blev afgjort torsdag 31/1 2019. De radikale vandt overbevisende på Institut Sankt Joseph

Skolevalg 2019 er afsluttet

Der var en solidt sejr til rød blok på Institut Sankt Joseph ved gårdagens Skolevalg 2019. Skolevalg, som er udskrevet af statsministeren og styres af Folketinget i samarbejde med Ungdommens Fællesråd, blev afviklet på næsten 800 skoler over hele landet. Eleverne i 8. og 9. klasse har i ca. tre uger fulgt et undervisningsforløb, som forberedelse til skolevalget, der blev afviklet næsten som et rigtig folketingsvalg.

Dagen før valget, den 30/1 2019, havde vi besøg af repræsentanter fra ungdomspartierne til en debat i Teatersalen. Se indlægget. Allerede her kunne man mærke, at de radikale havde godt fat i eleverne, men at B løbe med hele 41,3% af stemmerne var alligevel en overraskelse. Hermed var rød blok sikret med hele 72.1 % – hvis det stod til ISJ. Sådan så det dog ikke ud på landsplan, hvor blå blok sejrede. Socialdemokratiet var dog det parti, der fik de fleste stemmer på landsplan.

Valget har naturligvis ikke en egentlig politisk betydning. Eller har det? Mon ikke mange politikere har fulgt med for at se hvem de kommende vælgere er?

Se alle resultaterne på skolevalg.dk.