Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

7.a & 7.b til fotoudstilling i Politikens Hus

Besøg på World Press Photo 2017

Forleden var der fagdag på mellemtrinnet og i udskolingen. 7.a & 7.b havde dansk og lærte om pressefotogenren. Dagen sluttede af med et besøg på den legendariske World Press Photo udstilling. I år var der ca. 80.000 billeder med i konkurrencen indsendt af fotografer fra over 100 lande; en omfattende, meget prestigefyldt konkurrence, som har eksisteret i 60 år. Traditionen tro rejser mere end 100 af dens vinderfotografier på udstilling rundt i hele verden, og nu er den landet i Danmark.
De to 7. klasser gik rundt i udstillingen i grupper à 4, to elever fra a og to fra b, løste nogle opgaver og blev på den måde introduceret til en en række forskellige fotos. Et af de billeder, der gjorde et stort indtryk, var af en stor, døende havskildpadde, som var blevet fanget i et net beregnet til fisk; et billede som blev kåret som årets vinder af naturkategorien.
De to 7. klasser arbejdede super godt sammen, både om formiddagen på skolen og over frokost på fotoudstillingen; skønt for lærerne at være vidne til. Det lover godt, for der er planlagt adskillige fælles aktiviteter i løbet af skoleåret.

Foto: Anne Thuesen