Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Festgudstjeneste i Roskilde Domkirke

Økumenisk gudstjeneste i anledning af reformationen 4/10 2017

Alle 8. klasseselever fra de katolske skoler øst for Storebælt var idag samlet til festlig, økumenisk (fælleskirkelig) gudstjeneste i Roskilde Domkirke. De ca. 800 elever fyldte kirken til sidste plads. Gudstjenesten blev ledet af Roskildes biskop Peter Fischer-Møller (folkekirken) og biskop Czeslaw Kozon (katolsk). Det danske Pigekor sang smuk, og der var orgel og blæsere. Alle eleverne i kirken sang også smukt med, så det var nemt at høre at alle er temmelig kirkevante!

Det var foreningen af De Katolske Skoler i Danmark (FAKS) som havde indbudt til fejringen af reformationen i en økumenisk ånd under titlen Fra konflikt til fællesskab. På de katolske skoler er det økumeniske hverdag, det ligger ganske enkelt i skolernes selvopfattelse.

Gudstjenesten sluttede med at de to biskopper samtidigt lyste velsignelsen.

Man behøver ikke have meget viden om reformationen og dens følger for at se det smukke i denne historiske gudstjeneste, som gjorde det tydeligt at vi idag har meget mere fællesskab mellem kirkerne end konflikt.

Efter gudstjenesten havde den katolske skole i Roskilde, Skt. Josef Skole arrangeret et løb for eleverne rundt i byen som de kaldte Luther Lagkage, og bagefter spiste alle eleverne frokost på skolen. For eleverne var det en sjov oplevelse at møde de mange elever fra de andre katolske skoler på deres egen alder.

Den 5/10 2017 mødes alle de katolske skolers 8. klasser vest for Storebælt til en lignende festgudstjeneste i Århus Domkirke.

Foto: Kim Broström