Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Blomster og lys ved synagogen

Flere af skolens klasser har været forbi synagogen i Krystalgade idag

Weekendens tragiske begivenheder, med terrorangreb ved et møde i Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i Krystalgade, har sat sit præg på skoledagen, mandag 16/2 2015.

Mange af vores elever bor på Østerbro, flere af dem havde været tæt på Krudttønden om lørdagen og nogle havde hørt skyderiet. Derfor blev den internationale, politiske terror pludselig temmelig håndgribelig.

Ved morgensamlingen mindede skoleleder Peter Franklin om, at den bøn vi beder, Frans af Assisis bøn, er netop den bøn som alverdens religiøse ledere bad sammen med pave Johannes Paul II ved det store økumeniske møde i Assisi i 2002. En bøn om forsoning og fred som enhver, uanset religiøs overbevisning, kan bede. Vi bad derfor bønnen med særlig tanke på weekendens begivenhed og ofre.

Flere klasser var forbi synagogen i Krystalgade, hvor der blev sat lys og lagt blomster, midt i det blomsterhav som allerede var der. Med blomsterne fulgte et kort fra skolens elever og ansatte.

Til det jødiske samfund i Danmark
Vores dybeste medfølelse, med ønsket om fred i verden.
Institut Sankt Josephs elever og ansatte 

På billederne ser man elever fra 8b som lægger blomster blandt basketbolde – og mange andre blomster.

Hvis elever i de kommende dage skulle have spørgsmål eller ønsker at tale med en af os lærere, ved de, at de altid trygt kan henvende sig.