Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Det er 75 år siden Danmark blev befriet

4.-5. maj 2020 er det 75 år siden at 2. verdenskrig var slut i Danmark

For 75 år siden satte danskerne lys i vinduerne for at markere, at de fem mørke år under tysk besættelse var slut. Det plejer vi også at gøre på vores skole, ligesom mange vil gøre det derhjemme.

Krigen kom til at betyde meget for vores skole. Tidligere i år, den 21. marts, skulle vi have markeret 75 års dagen for bombningen af vores søsterskole Institut Jeanne d’Arc på Frederiksberg. Ved en fejl blev skolen bombet i forbindelse med englændernes angreb på Shell-huset. Lærere, nonner og 86 børn omkom. Mange af de overlevende blev flyttet over på vores skole. I skolegården står en statue af Jeanne d’Arc, som man fandt i ruinerne på Frederiksberg.

Dagen skulle være markeret med kransenedlæggelse og mindegudstjeneste i Frederiksberg Kirke, vi skulle have deltaget med en stand på Historiske Dage og vores kor skulle have sunget fra Shell-husets tag. Måske bliver nogle af disse ting gennemført på et senere tidspunkt. Vi har lavet en særlig side her på hjemmesiden med historier, billeder og mange links.

Krigens afslutning vil være emnet for mange historietimer i disse dage. Vi har også ofte besøgt mindesmærket i Kastellet i den anledning. Billedet viser 9. klasser på besøg for 5 år siden.

Til morgensang den 5. maj kl. 9.30 synger vi “En lærke letted”, i dagens anledning.

Grafik: Kim Broström