Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Elever fra 7. og 8. klasse går i kloster...

De katolske elever i 7. og 8. klasse er på klostertur til Tyskland

De katolske elever fra 7. og 8. klasserne er på klostertur til Nütschau i Nordtyskland. Her ligger et benediktinerkloster, hvor vi skal bo i tre dage og følge klosterets liv. Det er en meget anderledes tilværelse, der møder os her, langt ude på landet, efter 4 timers kørsel med hurtigtog fra København.

Vi bor i vores eget ungdomshus, og blev modtaget af klosterets ungdomsmunk, broder Johannes, og vi har det fantastisk rart. Det første der skete da vi havde fået vores hus og fordelt værelserne var, at eleverne skulle aflevere deres mobiltelefoner til lærerne, som ondskabsfuldt har låst dem inde. Det var jo umiddelbart en meget smertefuld afsted, men det er tydeligvis glemt nu, hvor der er et meget højt humør. Ret hurtigt finder eleverne på mange andre sjove ting at lave sammen.

Vi har netop været til aftenenes sidste tidebøn, komplet, som afslutter dagen og meningen er at alle snart skal i seng, så vi er klar til i morgen kl. 6, hvor vi skal til dagens første tidebøn -mange timer før morgenmaden…

Billederne viser klosterets hovedbygning (oprindeligt opført af den danske adelsmand Henrik Rantzau), elevernes mobiltelefoner i deres skab, og elever fra 7. og 8. klasse på deres værelse.