Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En dag i København

Dag for katolikker i 7. og 8. klasse

Normalt er 7. og 8. klassers katolikker på denne tid på en tre dages klostertur til Nordtyskland. Det kunne af praktiske årsager ikke lade sig gøre i år. I stedet havde vi en enkelt, koncenteret dag i København med vægt på fællesskab og diskussion. Det er helt spændende at være katolik for tiden, Den katolske Kirke er under kraftig modernisering, og er blevet stylet meget positivt med pave Frans i spidsen. Men udfordringerne står også i kø for verdens største trossamfund – 1,2 milliarder medlemmer, med mange forskellige livsvilkår.

Hvordan er det så for en ung københavner at være med i sådan et fællesskab? For vores unge i 7. og 8. klasse er der i hvert fald masser at tale om. Sankt Ansgars Kirke, den katolske domkirke i Bredgade,
var rammen, og efter at sognepræst Daniel Nørgaard havde vist rundt i kirken og i kirkens museum, diskuterede vi spændende og komplicerede ting, alt sammen ud fra elevernes spørgsmål. Det blev så interessant at vi blev ved helt til frokost.

Efter pizza og sodavand var vi på gåtur rundt i byen, hørte om filosoffen Søren Kierkegaard, og sluttede af med besøg i Vor Frue Kirke, den protestantiske domkirke i Nørregade. Selv om vi altså i år måtte undvære klosterets særlige stemning og det fremmedartede Lübeck, så havde vi en lærerig og super hyggelig dag i København.

Anne Marie og Kim

Foto: Kim Broström