Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Markering af 75 årsdagen for bombningen af Institut Jeanne d'Arc

På lørdag den 21/3 2020 er det 75 år siden vores søsterskole blev bombet ved en fejl

På grund af Coronasmittefaren er alle planlagte arrangementer i forbindelse med markeringen af 75 årsdagen for bombningen af Institut Jeanne d’Arc aflyst. Kun her på hjemmesiden vil den blive markeret på dagen.

Læs om Bombningen af Institut Jeanne d’Arc
Vi har lavet en særlig side, som fortæller historien Her er links til tekst, billeder og film om katastrofen. Der er en beskrivelse af skolen og katastrofen, og en film fra da vi fejrede 50 årsdagen i 2015.

Mange initiativer
Der var ellers mange planer for markeringer af dagen:

Fredag den 20/3 2020: Foredrag, møde med gamle elever og film om tragedien. Alle elever fra 4.-10. klasse deltager i mindegudstjeneste i Frederiksberg Kirke med efterfølgende kransenedlæggelse foran mindesmærket på Frederiksberg Allé. Skolens kor af 86 elever medvirker. 0.-3. klasse markerer dagen på skolen.

Lørdag den 21/3-søndag 22/3 2020: Skolens stand på Historiske Dage i Øksnehallen er bemandet med lærere og elever, som kan fortælle om de to skoler. På standen findes bl.a. en skolepult, et krucifiks og andre minder fra Jeanne d’Arc-skolen, som idag er på vores skole.

Lørdag: Historiske Dage har arrangeret at vores kor af 86 elever (svarende til det antal elever som omkom) synger i TV-transmission fra Shell-husets top. De synger bl,a, En lærke letted. De er iført trøjer designet til dagen. Straks efter skynder koret sig til Frederiksberg Kirke.

Lørdag: Officiel mindegudstjeneste i Frederiksberg Kirke med HM Dronningen, Københavns biskop og den katolske biskop, den engelske ambassadør o.a. Under gudstjenesten vil vores kor af 86 børn gå syngende ind i kirken. Derefter kransenedlæggelse.

Alt dette er naturligvis aflyst. Måske kan dele af programmet afvikles senere.
Planlægningsgruppen består af Peter Franklin, Jan Olsen, James Malone og Kim Broström.
Tak til alle de lærere, elever og oldies som havde meldt sig til standen; elever, lærere og forældre som har stået for skolens kor.

Koret synger En lærke letted (klik)

Lyt her til optagelsen af skolens kor, der synger En lærke lettet i studiet. Billederne er fra Institut Sankt Josephs museums arkiv.
Arrangement af Jesper Balslev. På flygel: Jesper Balslev. På cello: Gry Nørby. Korledelse: Kathrine og Stine. Optaget i Medley Studios, Kbh.

Markering af dagen her på sitet

Se indlægget Markering af 75 årsdagen for bombningen af Institut Jean d’Arc
Se side med historisk materiale, tekst, billeder og film
Se side om de markeringer som skulle have fundet sted