Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Mindedag på Frederiksberg

Hele skolen mindedes bombningen af Jeanne d'Arc-skolen på Frederiksberg

Hele skolen mindedes fredag den 20. marts 2015 bombningen af vores søsterskole Jeanne d’Arc-skolen på Frederiksberg, som fandt sted den 21. marts 1945. Vi holdt fællessamling hvor overlevende elever fra skolen og Sankt Josephsøstre fortalte. Der var fuldstændig stille i salen, mens de efterhånden ældre kvinder fortalte om deres forfærdelige oplevelser den dag for 75 år siden.

De små klasser lagde en krans ved Jeanne d’Arc-statuen i skolegården. Statuen stammer fra skolen på Frederiksberg, og blev flyttet til vores skole – ligesom mange af de overlevende elever.

4.-10. klasse tog sammen med de gamle elever og Sankt Joseph-søstrene til Frederiksberg til mindegudstjeneste i Frederiksberg Kirke. Vi tog forresten afsted i underligt tusmørke, da det skete lige under solformørkelsen. . Det var en meget bevægende og smuk oplevelse at høre de mange elever fylde den store kirke med sang. 9. klasse stod for forbønnerne, som trak tråde fra dengang til vores tilværelse idag.

Herefter gik vi ned ad Frederiksberg Allé og lagde en krans ved statuen, som står hvor skolen lå. Her bad vi Frans af Assisis bøn og holdt vi et minuts stilhed, – en fuldkommen stilhed, som viste at eleverne var helt klar over sagens alvor, og at begivenheden ikke er glemt. Her fik de gamle elever og vores nuværende lejlighed til at hilse på hinanden.

På selve dagen den 21. marts 2015 holdes en officiel højtidelighed, hvor skolen også er repræsenteret med elever og fane.

Billeder fra højtideligheden for de små klasser samt video fra Frederiksberg følger senere.

Baggrunden for tragedien kan man læse om her.

jean200315 (3)kbjean200315a-kb (2)jean200315a-kb (3)jean200315a-kb (1)jean200315 (1)kb