Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Naturfaglige dage i 8.ab

Forberedelse til ny praktisk-mundtlig fælles prøve i naturfag

Den 26. maj 2015 besluttede et flertal i Folketinget, at der skal indføres en ny bunden praktisk-mundtlig fælles prøve i fagene fysik/kemi, biologi og geografi i 9. klasse. Derfor blev der onsdag d. 30. og torsdag d. 31. marts sparket et naturtværfagligt undervisningsforløb i gang med temaet “Fedme og livsstil i en global sammenhæng” for 8. klasserne.

Den nye prøveform stiller krav til eleverne om, at de skal kunne lave en tværfaglig problemstilling og arbejdsspørgsmål, der skal hjælpe til med at besvare problemstillingen. Endvidere skal de kunne lave en eller flere relevante modeller og forsøg. Og sidst, men ikke mindst, skal de kunne perspektivere deres besvarelse.

I løbet af de to dage (og onsdag eftermiddag efter skole) arbejdede alle grupperne effektivt og koncentreret med løbende lærervejledning for at blive klar med deres fremlæggelser torsdag eftermiddag. Og fremlæggelserne viste, at begge 8. klasser er godt på vej mod den obligatoriske naturfaglige prøve i 9. klasse. Flot arbejde, 8.a og 8.b!

Ditte, Christian, Jannie & Hasse

Foto: Kim Broström