Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Paven kommer til Malmø, det gør vi også

Hele udskolingen tager til pavens messe i Malmø 1. november 2016. Paven kommer til Lund i anledning af reformationsjubilæet.

Paven kommer til Malmø, det gør vi også

I anledning af reformationsjubilæet (500 år) afholdes der mandag den 31. oktober en økumenisk (fælleskirkelig) gudstjeneste i Lund med deltagelse af en række prominente personer: Paven, biskopper, præster, politikkere, kulturpersonligheder mv.

Paven har besluttet at blive en dag mere i Sverige og fejrer således messe på Swedbank stadion i Malmø, med plads til 30.000 deltagere, på tirsdag den 1. november kl.9.30.
Midt i efterårsferien fik jeg endeligt bekræftet, at ISJ har fået 210 billetter hertil.

Vi har besluttet at tage hele vores udskoling med. Det bliver med sikkerhed en stor oplevelse for alle. I særdeleshed med Pave Frans, som har markeret sig langt ud over den katolske kirkes grænser.
For bare at nævne ét eksempel, var paven i 2014 inviteret til at holde åbningstale i Europaparlamentet. Her var hovedemnet fra pavens side: Beskyttelse af menneskets værdighed og EU´s – efter paven mening – aller største opgave: En genhumanisering af Europa.

Så der et helt sikkert nok at diskutere med eleverne i fx religion, dansk og/eller samfundsfag både før og efter messen på næste tirsdag.

Foto: Elevfoto fra 8. klassernes Rom-tur 2014