9.b arbejder for tiden med Tove Ditlevsens forfatterskab i dansk og læser et bredt udvalg af hendes tekster: Digte, noveller, essay, erindringer, hendes famøse selvskrevne nekrolog og hendes (ofte ret alternative) brevkassesvar.
9.b har fokus dels på Tove Ditlevsens barndom, dels på hendes formidable evne til at iscenesætte sig selv, noget helt nyt for hendes tid.
Tove Ditlevsen er en af vores kanonforfattere og er i den grad blevet genopdaget i de senere år. Hendes tekster er fortolket af bl.a. Pede B. samt senest af kunstnerkollektivet Sort samvittighed i forestillingen Tove! Tove! Tove! på Det Kongelige Teater, som p.t. går for fulde huse, og i deres bogudgivelse “Jeg ville være enke, og jeg ville være digter”. I den forbindelse trækker vi tråde til nutiden ved bl.a. at sammenholde billeder af Tove Ditlevsen med Sort Samvittigheds iscenesatte illustrationer til deres bog. Vi lytter til Pede B.’s fortolkning af Ditlevsens digt “De tyske soldater” og drøfter, hvad musikken giver til teksten.
I torsdags gik 9.b i gang med at læse romanen “Barndommens gade” fra 1943 om Ester, Tove Ditlevsens alter ego, og hendes opvækst i en arbejderfamilie på Vesterbro. Det var 8.lektion, sensommervejr, måske den sidste sommerdag (?), så vi gik i Østre Anlæg medbringende bogen, spiste is, hyggede, læste (lidt) – og så spillede drengene amerikansk fodbold :=)
Foto: Anne Thuesen