Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

6.b i Det kongelige Teater

6.b i Det kongelige Teater

Den 11. marts drog 6.b mod Det kongelige Teater for at se balletforestillingen “Breakfast med Bournonville”.

Det var Det kongelige Teaters børnekompagni, Kompagni B, det vil sige unge dansere fra Balletskolens 7. -9. klasser, der havde skabt, kreeret og selv dansede og fortolkede dansk ballets grundlægger, August Bournonvilles værker og tilførte dem egne ideer og teen-energi.

Med en god blanding af klassisk og moderne ballet viste de os deres “drømme” om at danse forskellige partier fra berømte balletter og spurgte samtidig til vores drømme. De viste os, hvordan drøm kan blive til virkelighed, hvis den bæres af dygtighed, udholdenhed, disciplin, ambition og ikke mindst passion.
Det var ikke uden grund, at forestillingen havde titlen “Breakfast med Bournonville”. Vi blev nemlig budt på dejlig morgemad inden med hjemmebagte boller, juice og frugt , for det siges jo, at teenagere glemmer dette måltid. Kokkeklædte skoleelever opvartede os, og et overdådigt morgenbord stod dækket i Teatrets store smukke spejlsal.

Alt virkede magisk, drømmende og fascinerende. Gamle scenes interieur med de mørkrøde plysstole, kongelogen, loftsmalerierne, udsmykninger og den kæmpestore lysekrone var selvsagt en oplevelse i sig selv for os alle i 6.b

Tekst og foto: Louise Knudsen