Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Labyrinten bliver indviet på Sankt Josephs dag

Nu skal labyrinten indvies. Det sker på Værdigrundlagsdagen 19/3 2018

På Sankt Josephs dag den 19/3 har vi Værdigrundlagsdag, (se indlæg), vi fejrer skolens 160 års fødselsdag, og vi slutter dagen med en festlig indvielse af den store labyrint i gården.

Skoleleder Peter Franklin skriver i en meddelelse til forældrene:
Som en slags punktum for hele det store skolegårdsprojekt “Vores nye skolegård” har vi lavet en kæmpe labyrint midt i skolegården. Labyrinten er en tro kopi af den berømte ”Livets Labyrint” i katedralen i Chartres i Frankrig. Den måler 12,85 meter i diameter, og gåturen til labyrintens centrum er 261 meter lang. Labyrinten er fra det 13. århundrede og symboliserer det enkelte menneskes snørklede vej gennem livet – en vej, der gerne skal bringe det søgende menneske tættere på både sig selv og på Gud. Også den dag i dag bruges labyrinten i Chartres. Hver eneste fredag rykkes kirkebænkene ud til siden, hvorefter Chartres´ indbyggere har mulighed for at gå i labyrinten – i eftertanke, meditation og bøn.

Labyrinten kan ses som et fint billede på det, vi dannelsesmæssigt gerne vil med vores børn: Klæde dem på til gode refleksioner og valg i ”livets labyrint”, hvad angår både mening, retning og tro.
Det er således et stort ønske fra hele skolen, at eleverne får så meget ballast med fra ISJ, at de heller ikke senere i livet farer alt for meget vild. Og her kommer så den sidste skønne pointe fra Chartres-labyrinten: Man bliver af snørklede veje bragt fremad. Somme tider tæt på centrum og somme tider langt fra. Men fare vild, det kan man ikke!

Vi skal have udarbejdet undervisningsmateriale til labyrinten, så den kan bruges til fx vores filosofiundervisning på mellemtrinnet. Og så kan den naturligvis bruges til masser af leg i pauserne.

Labyrinten er velkendt af eleverne, for de har været der siden december, men først på mandag bliver den ordentlig indviet.