Sønder Brarup ligger i Nordtyskland i det område, der engang hed Hertugdømmet Slesvig, som gennem historien har været både dansk og tysk. Processen med at nå frem til, hvor grænsen skulle gå, er en unik del af Danmarkshistorien og et eksempel på, hvordan grænsetrækninger også kan foregå fredeligt og demokratisk. Siden 1955 har både “dansksindede tyskere” og “tysksindede danskere” været sikret rettigheder til at leve som mindretal i Danmark eller Tyskland og kunne holde fast i deres eget sprog og kultur.
I dag har vi besøgt Flensborg og har både hørt om byens historie, som går helt tilbage til 1100- tallet, og udforsket byen på egen hånd. Eleverne har købt lækkerier og souvenirs til den store guldmedalje.
Vi så den storslåede Istedløve, som siden 2011 har stået i Flensborg som symbol på “trosskab og venskab mellem danskere og tyskere”. På billederne ses også vores lejrleder Jan, der er en del af det danske mindretal i Tyskland, som gav os en historisk rundtur i byen.
På Christianslyst kan vi både bade i den udendørs pool og spille fodbold, basket og volleyball, så det er en sand fornøjelse.
Foto: Mikkel