Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Til messe med paven i Malmø

Hele udskolingen var til pavens messe i Malmø 1/11 2016

I forbindelse med fejringen af 500 år for reformationen var pave Frans i går 31/10 2016 gæst ved en økumenisk gudstjeneste i Lunds domkirke, inviteret af Det Lutherske Verdensforbund. Ud over at igangsætte fejringen af selve jubilæumsåret 2017, markerede gudtjenesten 50 års økumeniske samtaler mellem protestanter og katolikker. Man underskrev et fælles dokument hvor kirkerne forpligter sig på at søge samarbejde og fokusere på de mange ligheder mellem os.

Paven fejrede idag tirsdag 1/11 messe på Swedbank Stadion i Malmø for ca. 20.000 mennesker, og hele udskolingen kørte tidligt om morgenen til Sverige for at være med til denne særlige begivenhed. Det blev en formiddag med kø, sikkerhedstjek og ægte betonstadionkulde men også med en festlig oplevelse ud over det sædvanlige. Det var en forholdsvis traditionel messe, men med mange sprog: svensk, engelsk, latin, tysk, arabisk og italiensk.

Paven sluttede messen med at at understrege betydningen af den store begivenhed som det økumeniske møde i Lund havde været og sagde “Husk at bede for mig. Jeg beder for Jer hver dag”.

Vi var tilbage på Østerbro ved 13.30-tiden, og de temmelig trætte elever fik lov til at gå hjem med det samme.

 

Foto: Kim Broström